Στην Ολλανδία η αποστολή (Δηλώσεις Μαλέκκου)

Από την Ολλανδία αρχίζει τις υποχρεώσεις της η Εθνική Ελπίδων στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-21 για την περίοδο 2015 - 2017.

Στις 4 Σεπτεμβρίου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα περάσει από δύσκολες εξετάσεις και σίγουρα θα πρέπει να παρουσιαστεί με δυνατό πρόσωπο για να μπορέσει να διεκδικήσει το καλύτερο.

Η αποστολή της Εθνικής Ελπίδων βρίσκεται στην Ολλανδία από σήμερα το πρωί και το απόγευμα θα γίνει η πρώτη προπόνηση επί Ολλανδικού εδάφους. Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί αύριο με προπόνηση στο Στάδιο που θα φιλοξενήσει την αναμέτρηση.

«Κάθε νέα αρχή είναι δύσκολη όμως είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε στον καλύτερο δυνατό βαθμό για να μπορέσουμε να είμαστε διεκδικητικοί σε όλη τη διαδρομή της προκριματικής φάσης. 

Αρχίζουμε από την Ολλανδία και ανεξάρτητα από τις δυσκολίες στόχος μας είναι να βγάλουμε καλό πρόσωπο και να είμαστε ανταγωνιστικοί γα να δημιουργηθεί η προοπτική για θετικό αποτέλεσμα», δηλώνει μεταξύ άλλων ο προπονητής της Εθνικής μας Κώστας Μαλέκκος.

Μαζί με τον συνεργάτη του Πανίκο Ξιούρουππα παρακολούθησαν σε DVD κάποιους πρόσφατους αγώνες της Ολλανδίας και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας θα έχουν την ευκαιρία να πουν περισσότερα στους διεθνείς μας.

Ο Κώστας Μαλέκκος που διαδέχτηκε τον Λούκα Χατζηλούκα μετά την αποχώρηση του για να αναλάβει τη Δόξα Κατωκοπιάς, είχε την ευθύνη για την τεχνική καθοδήγηση της Εθνικής μας στο τελευταίο εκτός έδρας φιλικό με τη Βουλγαρία και ουσιαστικά η βάση της ομάδας είναι έτοιμη.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο 2015 η Εθνική μας έδωσε τέσσερις διεθνείς φιλικούς αγώνες και η νέα προσπάθεια αρχίζει με σημαντικές εμπειρίες για τους νεαρούς διεθνείς μας.

Συνοπτικά οι φιλικοί αγώνες της Εθνικής Ελπίδων μέσα στο 2015:

17:02.2015: Κύπρος – Αγγλία C…2-1
26.03.2015: Κύπρος – Ισραήλ..2-4
31.03.2015: Ρουμανία – Κύπρος…1-0
09.06.2015: Βουλγαρία – Κύπρος…1-0

Από την αρχική επιλογή αποκλείστηκαν οι Παντελής Κονομής και Φύτος Κυριάκου, λόγω τραυματισμού.

Στην αποστολή συμμετέχουν οι ακόλουθοι ποδοσφαιριστές:

ΑΕΛ: Ανδρέας Κυριάκου, Πάνος Θεοδώρου, Γιάννης Μαύρου
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Αδάμος Ανδρέου, Παναγιώτης Κωνσταντίνου
ΑΠΟΕΛ: Νικόλας Ιωάννου, Γιώργος Τασουρής, Βασίλης Παπαφώτης, Χρίστος Τζιάμας
ΑΡΗΣ: Μηνάς Ανδρέου
ΔΟΞΑ Κατωκοπιάς: Γιώργος Αρέστη
ΕΝ Παραλιμνίου: Λοϊζος Κοσμά
ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ Πολεμιδιών: Γιάννης Παχίπης
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Ιωάννης Κούσουλος
ΟΘΕΛΛΟΣ Αθηαίνου: Δημήτρης Τζιακουρής
ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας: Ανδρέας Παναγιώτου
ΠΑΕΕΚ: Ανδρέας Φραγκέσκου
ΠΑΦΟΣ FC: Θωμάς Ιωάννου
ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Στέφανος Μουχτάρης
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ Λιθουανίας: Κρίστης Ανδρέου

ΑΠΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΟΠ