Ξεκίνημα με ήττα

Από την Ολλανδία άρχισε σήμερα αργά το απόγευμα  η δράση στον όγδοο όμιλο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-21 της UEFA.
 
Η Εθνική Ελπίδων δέχτηκε την ήττα στην πρεμιέρα από την αντίστοιχη ομάδα της Ολλανδίας στο «Stadion De Adelaarshorst» στην πόλη Deventer.

Η Ολλανδία ήταν καλύτερη σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα και επικράτησε με 4-0, δείγμα της ανωτερότητας της.

"Οι αντίπαλοι μας παρουσιάστηκαν σαφώς πιο έτοιμοι από τη δική μας ομάδα και δίκαια κέρδισαν. Ανεξάρτητα όμως από την ανωτερότητα τους, θα μπορούσαμε από την πλευρά μας να προσπαθήσουμε περισσότερο για να είναι και πιο ανταγωνιστικό το παιχνίδι. 

Ο αγώνας  τέλειωσε και βλέπουμε τώρα τη συνέχεια για να μπορέσουμε να φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα. Ξέραμε ότι η Ολλανδία είναι πολύ δυνατή και μέσα από το σημερινό παιχνίδι παίρνουμε τα διδάγματα που θα μας υποχρεώσουν να παρουσιαστούμε καλύτεροι για να έχουμε απαιτήσεις στον όμιλο που συμμετέχουμε", ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του προπονητή της Εθνικής μας Κώστα Μαλέκκου αμέσως μετά το σημερινό παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με καλύτερο ρυθμό το παιχνίδι, δημιούργησαν ευκαιρίες  και κατάφεραν να πετύχουν από νωρίς δύο τέρματα και να διευκολύνουν την επίτευξη του στόχου τους.

Η φιλοτιμία από τους νεαρούς διεθνείς μας δεν ήταν αρκετή για να σταματήσει την εξαιρετική και ταχύτατη σε οργάνωση και επιθετική ανάπτυξη ομάδα της Ολλανδίας.

Στο 4' οι Ολλανδοί άνοιξαν το σκορ με τον Hateboer και στο 23' ο Janssen πέτυχε το 2-0, αποτέλεσμα πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν να αναζητούν ένα τρίτο γκολ.

Στο 53' ο Bazoer ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 και στο 66' ο Janssen διαμόρφωσε το 4-0. 
 
Η Κύπρος αγωνίστηκε με τους Τασουρή, Κούσουλο, Ιωάννου, Α. Κυριάκου, Μουχτάρη, Θεοδώρου (57' Αρέστη), Τζιάμμα, Κωνσταντίνου (46' Αδ. Ανδρέου), Κρ. Ανδρέου (71' Φραγκέσκου), Α. Παναγιώτου, Μ. Αντωνίου.

Κίτρινες κάρτες: Ανδρέας Κυριάκου, Νικόλας Ιωάννου, Τζιάμμας, Τασουρής
  
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Ισλανδός Thorvaldur Arnason (διεθνής από το 2010) με βοηθούς τους συμπατριώτες του Johann Gunnar Gudmundsson και Frosti Vidar Gunnarsson.
 
Το παιχνίδι παρακολούθησαν γύρω στις 6 χιλιάδες θεατές.

Η Κύπρος κληρώθηκε στον 8ο όμιλο με αντιπάλους τη Λευκορωσία, την Τουρκία, τη Σλοβακία και Ολλανδία.
 
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της UEFA, σχηματίστηκαν επτά όμιλοι των έξι ομάδων και δύο όμιλοι των πέντε ομάδων.
 
Στην τελική φάση θα προκριθεί η πρώτη ομάδα από κάθε όμιλο και οι τέσσερις καλύτερες ομάδες των ομίλων θα δώσουν διπλούς αγώνες μπαράζ όπου θα κριθούν άλλα δύο εισιτήρια.
 
Οι αγώνες της προκριματικής φάσης άρχισαν τον Μάρτιο του 2015 και θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο του 2016, ενώ οι αγώνες μπαράζ θα γίνουν μεταξύ 7-15 Νοεμβρίου 2016.
 
Μαζί με τη διοργανώτρια χώρα, την Πολωνία, που δεν θα λάβει μέρος στην προκριματική φάση, η τελική φάση θα γίνει τον Ιούνιο του 2017 με τη συμμετοχή δώδεκα ομάδων που θα κληρωθούν σε τρεις ομίλους των τεσσάρων ομάδων.
 
Το υπόλοιπο πρόγραμμα της Εθνικής μας για το 2015:
 
8 Οκτωβρίου 2015: Σλοβακία - Κύπρος
13 Οκτωβρίου 2015: Κύπρος - Λευκορωσία
12 Νοεμβρίου 2015: Κύπρος - Τουρκία
17 Νοεμβρίου 2015: Λευκορωσία – Κύπρος