Τα σενάρια που δίνουν... πρόκριση

Δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση των αγώνων, τα πάντα είναι ρευστά στο 2ο προκριματικό όμιλο του Euro 2016 στον οποίο μετέχει και οι Κύπρος, κυρίως όσον αφορά την 3η θέση που οδηγεί στα μπαράζ του Νοεμβρίου. 

Μαθηματικά δεν έχουν κριθεί ακόμη οι δύο πρώτες θέσεις, τις οποίες όμως εκτός εξαιρετικού απροόπτου θα καταλάβουν το Βέλγιο και η Ουαλία αφού ο ένας από τους δύο αγώνες που τους έχει απομείνει είναι με την Ανδόρα. 

Από εκεί και πέρα, Ισραήλ, Βοσνία Ερζεγοβίνη και Κύπρος διεκδικούν την τρίτη θέση. 

Όσον αφορά τη δική μας Εθνική, για να καταφέρει να τερματίσει στη θέση αυτή, θα πρέπει στους αγώνες με το Ισραήλ και τη Βοσνία να πάρει έξι βαθμούς και στην τελευταία αγωνιστική το Ισραήλ να μην νικήσει εκτός έδρας το Βέλγιο.

Άρα, ο αγώνας με το Ισραήλ είναι ο πλέον καθοριστικός για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο χρειάζεται μόνο νίκη, για να αποκτήσει χαρακτήρα τελικού για τη τρίτη θέση ο αγώνας με τη Βοσνία στις 13 Οκτωβρίου στο ΓΣΠ. 

Να θυμίσουμε πως από  κάθε όμιλο, προκρίνονται στην τελική φάση του EURO οι δύο πρώτες ομάδες ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν τρίτες, θα παίξουν μπαράζ. 

Το πρόγραμμα των δύο τελευταίων αγωνιστικών στο δεύτερο όμιλο:

Σάββατο, 10 Οκτωβρίου

21:45 Ισραήλ - Κύπρος
21:45 Βοσνία Ερζεγοβίνη - Ουαλία
21:45 Ανδόρα - Βέλγιο

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου

21:45 Κύπρος - Βοσνία Ερζεγοβίνη
21:45 Βέλγιο - Ισραήλ
21:45 Ουαλία - Ανδόρα 

Βαθμολογία (μετά από οκτώ αγώνες)

Wales                        8    18
Belgium                    8    17
Israel Israel              8    13
Bosnia                      8    11
Cyprus Cyprus         8    9
Andorra Andorra     8    0