"Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε"

Ο Βίνσεντ Λαμπάν παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη σε μέσο του Ισραήλ και μίλησε για το παιχνίδι, για την πορεία της Κύπρου στα προκριματικά, την παρουσία του στο νησί μας και αρκετά άλλα...

Το ματς με Ισραήλ

"H ατμόσφαιρα αυτή την βδομάδα ήταν καλή όπως πάντα πρέπει να πω. Παίρνουμε στα σοβαρά το παιχνίδι. Δεν υπάρχουν τραυματισμοί. Αισιόδοξοι; Δεν ξέρω αν αυτός είναι ο σωστός όρος. Περιμένουμε ένα δύσκολο ματς απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα. Για εμάς είναι η τελευταία ευκαιρία να προκριθούμε μέσω της τρίτης θέσης. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλό ματς αλλά θα είναι δύσκολο".

Ουαλία και Βέλγιο

"Δεν ήταν καλό το συναίσθημα μετά τα δυο τελευταία ματς. Δεν πιστεύω ότι αξίζαμε να χάσουμε όμως οι αντίπαλοι είχαν παίκτες παγκόσμιου επιπέδου. Όταν παίζεις καλά και χάνεις στο τέλος τότε ναι, η ατμόσφαιρα δεν είναι η καλύτερη. Όμως πρέπει να πάρουμε τα θετικά από αυτά τα ματς και να τα χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον. Εννοώ το πνεύμα της ομάδας. Παίξαμε με πάθος και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι".

Δεν θα ερχόμασταν...

"Έχουμε μια μικρή πιθανότητα και όσο την έχουμε, θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε. Έμειναν δυο ματς, θα είναι δύσκολο αλλά δεν θα σας πω ότι δεν το πιστεύω. Δεν θα ερχόμασταν στο Ισραήλ αν δεν πιστεύαμε ότι δεν είχαμε ελπίδες. Θα δώσουμε τα πάντα".

Η πορεία στον όμιλο

"Ξεκινήσαμε καλά στη Βοσνία, κερδίσαμε δυο φορές την Ανδόρρα και στο ματς με το Ισραήλ έπρεπε να κερδίσουμε. Κοιτάζοντας πίσω, είναι κρίμα που κάναμε κάποια λάθη και χάσαμε το παιχνίδι. Μια νίκη ή ισοπαλία θα έφτιαχνε άλλη εικόνα".

Λείπει η εμπειρία

"Είμαστε μια μικρή χώρα, έχουμε ποιοτικούς παίκτες όμως δεν έχουν όλοι οι παίκτες εμπειρίες από τέτοιες διοργανώσεις. Πιστεύω ότι σε αυτά τα παιχνίδια η εμπειρία είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Όταν οι παίκτες βγούνε στην Ευρώπη και παίξουν σε Champions League και Europa League, η Κύπρος θα μπορεί να προκριθεί σε μια μεγάλη διοργάνωση".

Κύπρος και Ισραήλ

"Στην Κύπρο έπαιξαν ο Ιτζχάκι, ο Οχαγιόν και ο Ρόνι Λέβι δούλεψε στην Ανόρθωση. Γνωρίζω για το Ισραηλινό ποδόσφαιρο. Σεβόμαστε το Ισραήλ, είναι μια χώρα που αγαπά το ποδόσφαιρο".

Τιμή μου η Εθνική

"Είμαι χαρούμενος στην Κύπρο, το νησί είναι μέρος της ζωής μου και είναι τιμή μου να παίζω στην Εθνική. Όταν φεύγεις από την χώρα σου και παίζεις σε άλλα πρωταθλήματα, πάντα κάτι μαθαίνεις. Εγώ ξεκίνησα από την Γαλλία, έπαιξα στην Ρουμανία, πάλεψα για πρωτάθλημα και Ευρωπαϊκούς ομίλους και παντού έμαθα και κάτι διαφορετικό. Αυτό είναι το επόμενο βήμα για το ποδόσφαιρο της Κύπρου, ελπίζω ότι οι νέοι παίκτες που θα έχουν την ευκαιρία, θα παίξουν στο εξωτερικό και σε μεγάλες διοργανώσεις που δίνουν πολλά σε έναν ποδοσφαιριστή".

Πίστη για νίκη

"Σας διαβεβαιώνω πως είμαστε εδώ για να κερδίσουμε. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τακτική και το πως θα παίξουμε αλλά σίγουρα μπορούμε να τα καταφέρουμε".