Τα είπαν με τον Alan Snoddy (δηλώσεις)

Στην συνάντηση που είχαν τα σωματεία πρώτης κατηγορίας με τον Alan Snoddy, κάτι το οποίο είχαμε σημειώσει από το βράδυ της Δευτέρας, αναφέρεται η ΚΟΠ.

Το δελτίο τύπου αναφέρει:

Συνάντηση Προέδρων και εκπροσώπων  Σωματείων της Α΄ Κατηγορίας με τους αρμόδιους της Επιτροπής Διαιτησίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στη Λάρνακα.
 
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν παράγοντες όλων των ομάδων οι οποίοι ενημερώθηκαν από τους κ.κ. Alan Snoddy, Πρόεδρο της Επιτροπής διαιτησίας και υπεύθυνο για τους ορισμούς των διαιτητών, και Jaap Uilenberg, Σύμβουλος Προέδρου & Διευθυντής Εκπαίδευσης.
 
Η ενημέρωση αφορούσε σε όλα τα θέματα διαιτησίας και έγινε συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων ενώ δόθηκαν πολλές διευκρινήσεις και επιλύθηκαν πολλές απορίες για τον τρόπο ορισμού διαιτητών και παρατηρητών, τιμωριών, εκπαίδευσης και ελέγχου της προόδου των διαιτητών.
 
Ο κ. Alan Snoddy αποκάλυψε ότι παρακολούθησε συνολικά 17 αγώνες Α΄ Κατηγορίας στις πρώτες 11 αγωνιστικές και έχει πλέον ολοκληρωμένη εικόνα για το επίπεδο των διαιτητών μας.
 
Είναι ξεκάθαρο ότι γίνεται προσπάθεια προώθησης και νέων διαιτητών οι οποίοι χρειάζονται πίστωση χρόνου και κατανόηση για να καθιερωθούν αφού έχουν προσόντα.
 
Στόχος της Επιτροπής Διαιτησίας είναι η βελτίωση όλων των διαιτητών μας, η μείωση των λαθών και η εξάλειψη της προκατάληψης.
 
Εκ μέρους της Ομοσπονδίας παρευρέθηκαν τα μέλη της επιτροπής για θέματα διαιτησίας Νίκος Νικολάου, Φώτης Φωτίου και Μιχάλης Πεκρής.
 
Ο κ. Νίκος Νικολάου δήλωσε στην Ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας ότι έγινε μία πολύ εποικοδομητική  και χρήσιμη συνάντηση: «Δόθηκε η ευκαιρία στους ανθρώπους των Σωματείων μας να ενημερωθούν για τον τρόπο δουλειάς των καθ ύλην αρμόδιων για τα θέματα διαιτησίας. Πιστεύω ότι λύθηκαν αρκετές απορίες και έγινε κατανοητός ο τρόπος λειτουργίας της Επιτροπής Διαιτησίας. Ελπίζουμε ότι θα έχει θετικό αποτέλεσμα αυτή η συνάντηση και θα έχουμε στη συνέχεια την προόδου που όλοι προσδοκούμε. Αυτό που μπορώ να διαβεβαιώσω είναι ότι τέτοιες συναντήσεις θα επαναληφθούν γιατί είναι χρήσιμες και μόνο όφελος έχουν για τον τρόπο αντιμετώπισης της διαιτησίας και γενικά βοηθούν το ποδόσφαιρο μας στην καταπολέμηση της προκατάληψης».