Προετοιμασία για το... διπλό φιλικό

Διπλό φιλικό παιχνίδι με τα Σκόπια θα δώσει η Εθνική Νέων U-19.

Tα φιλικά θα γίνουν στις 10 και 12 Μαϊου αντίστοιχα στο Μακάρειο Στάδιο και θα είναι οι πρώτοι αγώνες μέσα στο 2016 για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Με τα Σκόπια είχαμε βρεθεί ξανά αντιμέτωποι τον περασμένο Αύγουστο στην Κύπρο σε επίπεδο Εθνικής Παίδων U-17 και αρκετά στελέχη εκείνης της ομάδας έχουν προστεθεί στο σημερινό ρόστερ της Εθνικής Νέων U-19.

Η Εθνική μας μπαίνει σε νέα φάση δουλειάς ενόψει της συμμετοχής της στην προκριματική φάση του Πρωταθλήματος U-19 και μέσα από το διπλό φιλικό με τα Σκόπια θα βγουν σημαντικά συμπεράσματα.

Η Εθνική Νέων θα λάβει μέρος στο δωδέκατο όμιλο μαζί με το Μαυροβούνιο, την Κροατία και τα Νησιά Φαρόε και όλοι οι αγώνες θα γίνουν τον ερχόμενο Νοέμβριο στο Μαυροβούνιο. Στην επόμενη φάση θα περάσουν οι δύο πρώτες ομάδες της κατάταξης.

Στον κύκλο της προετοιμασίας που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη συμμετέχουν αρκετοί νέοι ποδοσφαιριστές, καθώς οι περισσότεροι που στελέχωναν την προηγούμενη ομάδα ξεπέρασαν το ηλικιακό όριο.

Τα Σκόπια κληρώθηκαν στον ενδέκατο όμιλο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μαζί με τη Σλοβακία, τη Βόρειο Ιρλανδία και την Πολωνία. Όλοι οι αγώνες του ομίλου θα γίνουν τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Πολωνία.