Άρχισε η υλοποίηση του πλάνου για ενιαία αγωνιστική φιλοσοφία στις Εθνικές μας ομάδες

Η καθιέρωση ενιαίας αγωνιστικής φιλοσοφίας στις Εθνικές μας ομάδες αποτελεί βασική προτεραιότητα του νέου σχεδιασμού της ΚΟΠ ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη.

 Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα συναντήσεις των Ομοσπονδιακών μας προπονητών με τον Τεχνικό Διευθυντή Σάββα Κωνσταντίνου για ανάλυση αυτής της φιλοσοφίας καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εφαρμοστεί. 

Η πρώτη συνάντηση έγινε την Τρίτη στα γραφεία της ΚΟΠ. Οι προπονητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σε σχέση με το πλάνο που έχει καθοριστεί από την ΚΟΠ και το οποίο επεξηγήθηκε σε βάθος από τον Τεχνικό Διευθυντή Σάββα Κωνσταντίνου.

Συμφωνήθηκε ότι όλες οι Εθνικές, από την U-14 μέχρι τη U-21 θα αγωνίζονται με τον ίδιο τρόπο. Οι προπονητές έθεσαν ο καθένας τις προτεραιότητες του στο πλαίσιο της αγωνιστικής φιλοσοφίας που καθορίστηκε από την Ομοσπονδία ενώ στη συνέχεια η συζήτηση μπήκε σε βάθος σε τεχνικά θέματα, τακτικές και για τον τρόπο λειτουργίας των ομάδων μας στον αγωνιστικό χώρο. 

Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες ενώ την Παρασκευή θα καταγραφεί ο τρόπος προπόνησης των Εθνικών μας ομάδων προκειμένου να εμπεδωθεί από τους ποδοσφαιριστές η αγωνιστική φιλοσοφία. 

Η φιλοσοφία παιχνιδιού, όταν ολοκληρωθεί και καταγραφεί, θα διδάσκεται στην Σχολή Προπονητών της ΚΟΠ με στόχο να εφαρμοστεί σταδιακά και στους συλλόγους. 

Σύντομα, προγραμματίζεται συνάντηση με τους Τεχνικούς Διευθυντές των Ακαδημιών των ομάδων που δήλωσαν συμμετοχή στα Πρωταθλήματα U-13, U-14, U-15 και U-16 για να τους αναλυθεί η φιλοσοφία παιχνιδιού ενώ η ΚΟΠ θα είναι στη διάθεση οποιουδήποτε Σωματείου της το ζητήσει για παροχή τεχνογνωσίας στην εκπαίδευση των ποδοσφαιριστών του σε σχέση με τη φιλοσοφία αυτή. 

Στις συναντήσεις, που γίνονται υπό τον Τεχνικό Διευθυντή της ΚΟΠ Σάββα Κωνσταντίνου, συμμετέχουν ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών Χριστάκης Χριστοφόρου, ο Βοηθός Προπονητή της Εθνικής Ανδρών Σίμος Ταραπουλούζης, ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων Νίκος Ανδρονίκου, ο προπονητής της Εθνικής Νέων U-19 Νεόφυτος Λάρκους, ο προπονητής της Εθνικής Παίδων U-17 Γιάννος Οκκάς, ο προπονητής της Εθνικης Παίδων U-15 Αντριέν Χατζηαλεξάνδρου και ο προπονητής της Εθνικής Παίδων U-14 Άγγελος Τσολάκης.