Ανάλυση των νέων κανονισμών

Με ανάλυση των νέων κανονισμών άρχισαν σήμερα οι εργασίες του σεμιναρίου διαιτησίας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας κ. Alan Snoddy μαζί με τον Υπεύθυνο Διαιτησίας ΚΟΠ κ. Hugh Dallas λίγο πριν από την έναρξη του σεμιναρίου. Άλλες φωτογραφίες στην υφιστάμενη σελίδα πάνω δεξιά.
Άρχισαν σήμερα το απόγευμα οι εργασίες του 20ου ετήσιου σεμιναρίου διαιτησίας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Το ετήσιο σεμινάριο γίνεται με τη συμμετοχή των διαιτητών Κατηγορίας Elite και βοηθών διαιτητών της ίδιας κατηγορίας, οι επιλεγμένοι διαιτητές και βοηθοί διαιτητές Β' Κατηγορίας, οι διεθνείς διαιτητές γυναικείου ποδοσφαίρου, οι παρατηρητές Α' Κατηγορίας και οι εκπαιδευτές διαιτησίας.

Μετά τον χαιρετισμό του Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη πρώτος πήρε το λόγο και μίλησε ο υπεύθυνος διαιτησίας ΚΟΠ κ. Hugh Dallas, που ευχαρίστησε τον κ. Κουτσοκούμνη για την παρουσία του στην έναρξη των εργασιών του σεμιναρίου, δείχνοντας όπως ανέφερε και το μεγάλο ενδιαφέρον της Ομοσπονδίας για συνεχή πρόοδο της διαιτησίας μας.

Ο κ. Dallas αναφέρθηκε με έμφαση στον τομέα της βελτίωσης στην εκπαίδευση και ανάπτυξη της διαιτησίας μας, αλλά και στο κεφάλαιο που αφορά την αξιολόγηση των παρατηρητών.

Τομείς στους οποίους ο υπεύθυνος διαιτησίας ΚΟΠ άρχισε ήδη δουλειά και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ο κ. Dallas προγραμματίζει μάλιστα τη διοργάνωση σεμιναρίου για τους παρατηρητές.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας

Όπως αναφέρθηκε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας κ. Alan Snoddy, κρίθηκε πως η συνεργασία ολόκληρης της ομάδας διαιτησίας επιβάλει την παρουσία και των παρατηρητών σε ολόκληρη τη διάρκεια των εργασιών του σεμιναρίου.

Ο κ. Snoddy καλωσόρισε με τη σειρά του στην Κύπρο τον Hugh Dallas, παλιό συνεργάτη του και στην UEFA, με τον οποίο ξεκίνησε ήδη συνεργασία με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της διαιτησίας μας.   

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας έθεσε κάποιες βασικές κατευθυντήριες ενώπιον των διαιτητών μας και μεταξύ άλλων, επανέλαβε πως η προσπάθεια για να αξιοποιηθούν οι ανερχόμενοι διαιτητές είναι συνεχόμενη και για αυτό το λόγο κλήθηκαν και συμμετέχουν στο σεμινάριο και επιλεγμένοι νεαροί διαιτητές Β’ Κατηγορίας.

Χαιρετισμό στο σεμινάριο απηύθυναν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών κ. Μιχάλης Αργυρού και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Παρατηρητών κ. Μιχάλης Ιωάννου.

Αλλαγές κανονισμών

Το σεμινάριο άρχισε με τις αλλαγές των κανονισμών διαιτησίας 2016 – 2017 που επεξήγησε μέσα από την προβολή εκπαιδευτικού υλικού ο Υπεύθυνος Διαιτησίας ΚΟΠ κ. Hugh Dallas.

Οι εργασίες του σεμιναρίου θα συνεχιστούν αύριο και θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Κυριακή.