«Μπορούμε να είμαστε διεκδικητικοί σε όλους τους αγώνες»

Οι νεαροί διεθνείς μας αναγνωρίζουν τις δυσκολίες στην αναμέτρηση της Πέμπτης όμως πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν μια νέα αρχή που θα μεγαλώσει και τα κίνητρα για τη συνέχεια.

Η Εθνική μας βρίσκεται στην Άγκυρα για να αντιμετωπίσει την αντίστοιχη ομάδα της Τουρκίας και στις 5 Σεπτεμβρίου θα αντιμετωπίσει την Σλοβακία στην Κύπρο.

Οι δύο αγώνες εντάσσονται στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-21 και οι υποχρεώσεις μας θα ολοκληρωθούν στις 11 Οκτωβρίου με αντίπαλο την Ολλανδία στην Κύπρο.

Ο Φάνος Κατελάρης, που στο παρελθόν αγωνίστηκε στην Εθνική Παίδων και Εθνική Νέων, ήταν για πρώτη φορά σε αποστολή της Εθνικής μας τον περασμένο Νοέμβριο στο εντός έδρας παιχνίδι με την Τουρκία και τότε χρησιμοποιήθηκε αλλαγή στα τελευταία είκοσι λεπτά.

Συνέχισε τις παρουσίες του στην Εθνική μας με μόνιμη συμμετοχή στις επιλογές του Νίκου Ανδρονίκου και στο νικηφόρο 3-0 επί της Βουλγαρίας στο φιλικό του περασμένου Ιουνίου ήταν βασικός.
 
Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ ο Φάνος Κατελάρης ανέφερε μεταξύ άλλων:
 
«Τους τελευταίους μήνες άλλαξαν πολλά στην Εθνική μας και γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξει το αγωνιστικό της πρόσωπο και να δημιουργηθεί καλύτερη προοπτική και για το μέλλον.

Είναι γεγονός ότι και στο φιλικό με τη Βουλγαρία η ομάδα παρουσίασε μια διαφορετική εικόνα που δημιουργεί ελπίδες. Ξέρουμε όμως ότι ο χαρακτήρας και η ιδιαιτερότητα του αγώνα της Πέμπτης θα είναι εντελώς διαφορετικά στοιχεία με περισσότερες σίγουρα δυσκολίες.

Πιστεύουμε ότι μπορούμε να αρχίσουμε ένα σερί με θετικά αποτελέσματα στους αγώνες που απομένουν μέχρι το τέλος της προκριματικής φάσεις.

Υπάρχουν κίνητρα για όλους μας, μέσα από τους αγώνες της Εθνικής μπορούμε να κερδίσουμε πολλά και σε ομαδικό αλλά και ατομικό επίπεδο. Χρωστούμε επιτυχίες και στους εαυτούς μας αλλά και στους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν για να σηκώσουμε το βάρος της νέας προσπάθειας και να είμαστε διεκδικητικοί απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο».
 
Δικαιολογημένα οι απαιτήσεις είναι μεγάλες
Ο Χρίστος Γουήλερ με προηγούμενη συμμετοχή επίσης σε Εθνική Νέων και Παίδων αντίστοιχα, συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων για επίσημο παιχνίδι.

Τον περασμένο Ιούνιο στο φιλικό με τη Βουλγαρία στην Κύπρο αποκλείστηκε λόγω τραυματισμού και τώρα περιμένει την ευκαιρία για να φορέσει ξανά τη φανέλα της Εθνικής μας.
 
Ο Γουήλερ αναφερόμενος για τη νέα προσπάθεια της Εθνικής μας τονίζει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ:
 
«Είναι πολύ σημαντικό για κάθε ποδοσφαιριστή να βρίσκεται στην Εθνική της χώρας του. Είμαστε ένα σταθμό πριν από την Εθνική Ανδρών, σε ψηλότερο επίπεδο  και δικαιολογημένα οι απαιτήσεις είναι μεγάλες.

Νιώθω πιο έτοιμος και χαίρομαι γιατί βρίσκομαι στην αποστολή της Εθνικής μας και συμμετέχω σε αυτή την καινούρια προσπάθεια που άρχισε με νέα φιλοσοφία και αυξημένες απαιτήσεις.

Με τη δουλειά που γίνεται πιστεύω ότι θα έρθουν και τα καλά αποτελέσματα και ελπίζω και εύχομαι η αρχή να γίνει από το παιχνίδι της Πέμπτης. Ο έντονος συναγωνισμός θα μας βοηθήσει και με ένα θετικό αποτέλεσμα η ομάδα θα αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Μπορούμε να είμαστε διεκδικητικοί σε όλους τους αγώνες και γενικότερα η νέα φιλοσοφία θα βοηθήσει σημαντικά στην αλλαγή του προσανατολισμού της ομάδας».