Ήττα απ' την Μάλτα (φώτος)

Με ήττα της Εθνικής Γυναικών από την αντίστοιχη της Μάλτας με 2-1 ολοκληρώθηκε ο σημερινός αγώνας για το 3ο «Aphrodite Cup» που έγινε στο γήπεδο της ΣΕΚ Αγίου Αθανασίου. Ήταν ο δεύτερος για την Εθνική μας μετά τη χθεσινή πρεμιέρα με τη Λετονία.

Η Κύπρος θα δώσει και τρίτο αγώνα (κατάταξης) την Τετάρτη στη Λεμεσό, στο φινάλε της διοργάνωσης. Η τεχνική ηγεσία σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας πραγματοποίησε αλλαγές ούτως ώστε να δοθεί χρόνος συμμετοχής σε όλες τις ποδοσφαιρίστριες μας.
 
Η Μάλτα άνοιξε το σκορ στο 22’ με την Martina Borg και προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με 1-0, διάστημα στο οποίο ήταν καλύτερη. Η Εθνική μας μπήκε εντυπωσιακά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 47ο λεπτό μετά από σέντρα της Ελένης Γιάννου η Μαριλένα Γεωργίου με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Συνέχισε να πιέζει η ομάδα μας για δεύτερο γκολ και δημιούργησε τις προϋποθέσεις σε ένα ανοικτό δεύτερο ημίχρονο με αρκετές ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να φτάναμε και στο νικηφόρο αποτέλεσμα αν αξιοποιούσαμε την υπεροχή μας. Σταδιακά η Μάλτα άρχισε να ξαναβγαίνει στην επίθεση και δημιούργησε τις δικές της ευκαιρίες και πέτυχε το 2-1 στο 82’ η Carabott.

Κύπρος: Μ. Χρήστου, Μ. Ιωάννου, Μ. Σοφοκλέους, Κ. Παφίτη (46’ Μ. Γεωργίου), Α. Βιολάρη, Α. Μιχαήλ, Σ. Αντωνίου (87’ Μ. Παναγιώτου), Λ. Χρυσοστόμου (78’ Χρ. Σολωμού), Ξ. Γεωργίου (46’ Ε. Γιάννου), Π. Ρήγα, Χ. Νεοφύτου.
 
Η Λετονία τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου με 6 βαθμούς, η Μάλτα στη 2η με 3 βαθμούς και η Κύπρος 3η χωρίς βαθμό.
 
Την ερχόμενη Τετάρτη η Εθνική μας θα αγωνιστεί σε αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-6 του τουρνουά με αντίπαλο το Μπαχρέιν που τερμάτισε στην 3η θέση του Β' ομίλου.
 
Τις θέσεις 1-2 θα διεκδικήσουν η Εσθονία και η Λετονία ενώ για τις θέσεις 3-4 θα αγωνιστούν η Μάλτα με τη Λιθουανία.

Aπό ιστοσελίδα ΚΟΠ