«Απογοητευμένα τα παιδιά από το αποτέλεσμα»

Διαβάστε όλα όσα δήλωσε ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός Χριστάκης Χριστοφόρου μετά το τέλος του αγώνα ενάντια στην Εσθονία. 

«Τα παιδιά έχουν δώσει τα πάντα. Κυριαρχήσαμε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και φτιάξαμε ευκαιρίες. Θέλαμε πάρα πολύ να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Τα παιδιά μέσα είναι πολύ απογοητευμένα από το αποτέλεσμα. Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι πως είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την προσπάθεια.

Όταν πρέπει να επιτεθείς με πολλούς παίχτες, η άλλη ομάδα εκμεταλλεύεται τους κενούς χώρους με αντεπιθέσεις. Αυτό ήταν και το στοιχείο της. Έφτιαξε κάποιες ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να χάσουμε το παιχνίδι».

Για το αν ήταν καθοριστική η φάση που δεν έδωσε πέναλτι ο διαιτητής είπε: «Σίγουρα ήταν καθοριστική όμως σαν προπονητής ποτέ δεν ασχολούμαι με τη διαιτησία. Γι’ αυτό το θέμα πρέπει ν’ ασχολούνται κάποιοι άλλοι».

Για την χρησιμοποίηση του Κάστανου στα άκρα της επίθεσης: «Τον έχουμε παρακολουθήσει στην ομάδα του την Πεσκάρα. Παίζει στα πλάγια και κυρίως από τα δεξιά. Σήμερα μαζί μας έπαιξε από τα αριστερά. Έφτιαξε ευκαιρίες. Είναι ποιητικός παίχτης και μπορεί να κάνει τη διαφορά. Όλο το μέλλον είναι μπροστά του».  

Για την επόμενη μέρα της Εθνικής στον όμιλο μετά τις απώλειες των δύο βαθμών είπε: Η επόμενη μέρα θα συνεχιστεί όπως και τις προηγούμενες. Με το ίδιο πλάνο που έχουμε στο μυαλό μας. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι στη διάθεσή μας νοουμένου έχουν ενέργεια, θέληση και κίνητρο να είναι στην Εθνική ομάδα. Εμείς κάθε παιχνίδι ξεχωριστά όπως κάνουμε πάντα. Πρωταρχικός στόχος είναι να δημιουργήσουμε μια πολύ καλή ομάδα για να διεκδικήσει την πρόκριση στο Euro. Αυτή η ομάδα φτιάχνεται. Είδατε πως και σήμερα είχαμε πάρα πολλούς νεαρούς. Ο μέσος όρος ηλικίας έχει χαμηλώσει πάρα πολύ. Με την απόδοσή τους απόδοσή τους έκαναν τις απουσίες να μην φανούν καθόλου».  

Για αν αυτοί οι αγώνες βοηθούν στην μεταβατική περίοδο που βρίσκεται η Εθνική τόνισε: «Οι νεαροί ποδοσφαιριστές χρειάζονται παιχνίδια στα πόδια τους και πολλές εμπειρίες για να μπορέσουν να διεκδικήσουν πρόκριση στο Euro. Aς μη ξεχνάμε ότι από τη νέα σεζόν θα υπάρχει και το πρωτάθλημα εθνών όπου εκεί θα υπάρχουν αρκετοί επίσημοι αγώνες. Από την στιγμή που θα αυξηθούν οι επίσημοι αγώνες πρέπει και εμείς να αυξήσουμε το ρόστερ για να μπορέσουμε ν’ ανταπεξέλθουμε»