Ο απολογισμός της Εθνικής Νέων στον elite round

Το φετινό Ευρωπαϊκό οδοιπορικό της Εθνικής Νέων ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα με τον αγώνα εναντίον της Σερβίας για τον elite round του Πρωταθλήματος U-19 της UEFA

 

Η Κύπρος συμμετείχε στο δεύτερο όμιλο που διοργανώθηκε στη Φρανκφούρτη μαζί με τη Γερμανία, τη Σερβία και τη Σλοβακία με τον τελικό απολογισμό να καταγράφει ένα βαθμό από το ισόπαλο 0-0 με τη Σερβία.

Ο απολογισμός έχει καταγράψει σημαντικά συμπεράσματα και η ανάλυση τους θα βοηθήσει για την επόμενη ημέρα, αφού ηλικιακά ο κύκλος των υποχρεώσεων αυτής της ομάδας ολοκληρώθηκε με τους αγώνες στη Γερμανία και πλέον αρχίζει η προσπάθεια για τη συγκρότηση της νέας, που θα λάβει μέρος στην επόμενη προκριματική φάση της διργάνωσης.   
 
«Από το ξεκίνημα της διοργάνωσης είχαμε τονίσει πως επιδίωξη μας ήταν να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί και μέσα από κάθε παιχνίδι να κυνηγούμε το καλύτερο. Ο τελικός απολογισμός σύμφωνα με αυτά που δώσαμε, θα μπορούσε ασφαλώς να είναι καλύτερος από βαθμολογικής πλευράς.
 
Οι ποδοσφαιριστές μας είχαν την ευκαιρία μέσα από την πανάξια πρόκριση που πέτυχαν στο Μαυροβούνιο να αγωνιστούν σε ένα υψηλότερο επίπεδο αγώνων όπως είναι ο elite round και αποχωρούν με σημαντικά εφόδια στην καριέρα τους.
 
Είναι σημαντικό ότι στο τελευταίο παιχνίδι με τη Σερβία είχαμε τέσσερις ποδοσφαιριστές που ηλικιακά έχουν το δικαίωμα να συνεχίσουν και στην επόμενη διοργάνωση» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Νεόφυτος Λάρκου.
 
Η πολύ καλή αγωνιστική εικόνα της Εθνικής μας στο φινάλε με τη Σερβία και το θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μια ισχυρή ομάδα όπως και η εξαιρετική εμφάνιση της πρεμιέρας με αντίπαλο τη Γερμανία, καταγράφεται στα θετικά της αποστολής στη Φρανκφούρτη.
 
Το βαρύ 5-0 από τη Σλοβακία είναι επίσης γεγονός πως επισκίασε της γενικότερης προσπάθειας σε ένα όμιλο όπου επικράτησαν καθαρά οι Γερμανοί, που πήραν το εισιτήριο της τελικής φάσης χωρίς την παραμικρή απώλεια.
 
«Στον αγώνα με τη Γερμανία μπορεί να μας στερήθηκε η ευκαιρία στις καθυστερήσεις για να πάρουμε και το θετικό αποτέλεσμα, όμως πιστεύω πως ήταν η καλύτερη μας παρουσία σε ολόκληρη τη διαδρομή των υποχρεώσεων αυτής της ομάδας», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Νεόφυτου Λάρκου.
 
Η τεχνική ηγεσία στη Γερμανία έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους δεκαοκτώ ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στην αποστολή και το μοναδικό μας γκολ σημείωσε ο Νικόλας Ματθαίου.

Στον τελευταίο αγώνα με τη Σερβία αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα σε επίσημο αγώνα οι Μιχάλης Παπαστυλιανού, Συμεών Κκονέ, Θεοδόσης Σιαθάς και Μάρκος Μουστάκης.

Ο απολογισμός στον όμιλο μας κατέγραψε δεκαπέντε συνολικά τέρματα και τα περισσότερα (8) πέτυχε η γηπεδούχος ομάδα της Γερμανίας.
 
Το σκηνικό στον όμιλο μας
Γερμανία - Κύπρος...2-1
Σλοβακία - Σερβία...0-1
Γερμανία - Σερβία...2-0
Σλοβακία - Κύπρος...5-0
Σερβία – Κύπρος…0-0
Σλοβακία – Γερμανία…0-4

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.Germany Γερμανία 30081 9
2.Serbia Σερβία 11112 4
3.Slovakia Σλοβακία 10255 3
4.Cyprus Κύπρος 01217 1