Οριστικά στην 3η Κατηγορία η Κύπρος

Με την ολοκλήρωση των αγώνων στους προκριματικούς ομίλους του Μουντιάλ 2018, οριστικοποιήθηκε η θέση που παίρνει κάθε ομάδα στην κατάταξη της UEFA ενόψει της νεάς διοργάνωσης Εθνικών ομάδων, του Πρωταθλήματος των Εθνών. 

Η Κύπρος παίρνει οριστικά θέση στην 3η Κατηγορία της διοργάνωσης μαζί με άλλες 14 χώρες. Πρόκειται για την Ουγγάρία, τη Ρουμανία, την Σκοτία, τη Σλοβενία, την Ελλάδα, τη Σερβία, την Αλβανία, τη Νορβηγία, το Μαυροβούνιο, το Ισραήλ, τη Βουλγαρία, τη Φινλανδία, την Εσθονία και τη Λιθουανία.  

Οι χώρες αυτές θα χωριστούν σε τρεις ομίλους των τεσσάρων ομάδων και ένα όμιλο των τριών ομάδων. Οι τέσσερις ομάδες που θα τερματίσουν επικεφαλής στον όμιλο τους, θα προβιβαστούν και θα αγωνιστούν στη μεθεπόμενη διοργάνωση στη Β' Κατηγορία. Οι τέσσερις ομάδες που θα τερματίσουν στην τελευταία θέση, θα υποβιβαστούν στη Δ' Κατηγορία. 

Επίσης, οι τέσσερις νικήτριες των ομίλων θα αγωνιστούν σε αγώνες play-off το Μάρτιο του 2020 και μια χώρα θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο EURO 2020. 

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων:

1η αγωνιστική: 6 - 8 Σεπτεμβρίου 2018
2η αγωνιστική: 9 - 11 Σεπτεμβρίου 2018
3η αγωνιστική: 11 - 13 Οκτωβρίου 2018
4η αγωνιστική: 14 - 16 Οκτωβρίου 2018
5η αγωνιστική: 15 - 17 Νοεμβρίου 2018
6η αγωνιστική:  18 - 20 Νοεμβρίου 2018

Οι ομάδες που συμμετέχουν στις υπόλοιπες Κατηγορίες:

Α΄ Κατηγορία: Γερμανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελβετία, Αγγλία, Ιταλία, Κροατία, Πολωνία, Ισλανδία και Ολλανδία.  

Β' Κατηγορία: Αυστρία, Ουαλία, Ρωσία, Σλοβακία, Σουηδία, Ουκρανία, ΕΪΡΕ, Βοσνία, Β. Ιρλανδία, Δανία, Τσεχία και Τουρκία.    

Δ' Κατηγορία: Αζερμπαϊτζάν, Σκόπια, Λευκορωσία,  Αρμενία, Γεωργία, Λετονία, Νησιά Φαρόε, Λουξεμβούργο, Καζακστάν, Μολδαβία, Λίχτενσταϊν, Μάλτα, Ανδόρα, Κόσσοβο, Σαν Μαρίνο και Γιβραλτάρ

Από ιστοσελίδα ΚΟΠ