Η αλλαγή από περισσότερες σε λιγότερες και η πλειοψηφία

Χθες βράδυ τα μικρομεσαία Σωματεία αποφάσισαν όπως στην σημερινή Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ κατέβουν με εισήγηση όπως το νέο πρωτάθλημα διεξαχθεί με 14 αντί με 12 ομάδες. Η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net σας παρουσιάζει αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες… 

Τα δεδομένα έχουν ως εξής:

Δεν ψηφίζει η ΕΝΠ

Βάση της τελευταίας αλλαγής του καταστατικού, απ΄ την στιγμή που μειώθηκαν οι ομάδες σε 12, δικαίωμα ψήφους έχουν μόνο 17 ομάδες. Οι 12 που αγωνίζονται στην Α’ Κατηγορία, οι δύο που υποβιβάστηκαν όντας στην 11η και 12η θέση (Άρης και Κούκλια, άρα Πάφος FC), οι δύο εκπρόσωπο της Β’ Κατηγορίας και ο ένας εκπρόσωπος της Γ’ Κατηγορίας. Λόγω της αλλαγής από 14 σε 12 ομάδες, Αλκή και ΕΝΠ που υποβιβάστηκαν όντας στην 13η και την 14η θέση δεν έχουν τελικά δικαίωμα ψήφου.

Οι σίγουροι 11

Ως εκ τούτου, ζητούμενο για να προκύψει οποιαδήποτε αλλαγή καταστατικού είναι τα 2/3, δηλαδή 12 ψήφοι. Οι μικρομεσαίοι έχουν… κλειδωμένες τις 11 και αναζητούν την 12η ψήφο. Ερμής, Εθνικός, Νέα Σαλαμίνα, Αγία Νάπα, Οθέλλος, Δόξα, Άρης, Πάφος FC, οι δύο εκπρόσωποι της Β’ Κατηγορίας και ο εκπρόσωπος της Γ’ Κατηγορίας.

Η 12η ψήφος και η αλλαγή από περισσότερες σε λιγότερες

Αν τελικά βρεθεί και 12η ψήφος, τότε θα είναι εφικτή και η αλλαγή του καταστατικού. Βασικό μέλημα, θα είναι η τροποποίηση του σε ότι αφορά τον αριθμό των ομάδων. Την δεδομένη χρονική στιγμή στο συγκεκριμένο άρθρο του καταστατικού αναφέρει ότι δεν είναι εφικτή η διεξαγωγή πρωταθλήματος με περισσότερες από 14 ομάδες. Αυτό θέλουν να αλλάξουν, αντικαθιστώντας την λέξη περισσότερες, με την λέξη λιγότερες. Να μην μπορεί να είναι εφικτή δηλαδή η διεξαγωγή πρωταθλήματος με λιγότερες από 14 ομάδες.

Αν δεν αλλάξει το καταστατικό, ο λόγος στο Δ/Σ

Το πιο πάνω θα ισχύσει αν υπάρξει και η 12η ψήφος. Αν δεν υπάρξει, τότε το καταστατικό θα παραμείνει ως έχει και τον λόγο θα έχει το Δ/Σ της ΚΟΠ. Εκεί θα τεθεί ξεκάθαρα η πρόθεση για δημιουργία πρωταθλήματος με 14 ομάδες και σε αντίθεση με την Γενική Συνέλευση που χρειάζεται τα 2/3, στο Δ/Σ αρκεί η πλειοψηφία. Μία ψήφος περισσότερη δηλαδή από την… απέναντι πλευρά η οποία θα είναι αρνητική σε πρωτάθλημα με 14 ομάδες και θα επιθυμεί παραμονή με 12.

Με 11 εναντίον 6, θα υπάρχει πλειοψηφία

Η πλειοψηφία, απ’ την στιγμή που μιλάμε για 11 εναντίον 6 φαντάζει δεδομένη και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα οριστικοποιηθεί η εκ νέου αλλαγή και η επαναφορά των 14 ομάδων στην Α’ Κατηγορία, με την παράλληλη αύξηση σε 16 σε Β’ και Γ’ Κατηγορία. Για να γίνει αύξηση στις πιο κάτω κατηγορίες, δεν χρειάζεται τροποποίηση του καταστατικού, αφού αυτό σε αντίθεση με την Α’ Κατηγορία, αναφέρει ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί πρωτάθλημα με λιγότερες από 14 ομάδες σε Β’ και Γ’ Κατηγορία. Ότι ακριβώς προσπαθούν να περάσουν και στην μεγάλη κατηγορία.