Νίκη επί της Γεωργίας

Άρχισε σήμερα στα γήπεδα του Δήμου Αγίας Νάπας το διεθνές τουρνουά Εθνικών ομάδων U-14 και U-15 που διοργανώνει η ΚΟΠ με την υποστήριξη της UEFA.

Αποστολές από τρεις ξένες χώρες έφτασαν από χθες στην Κύπρο για να λάβουν μέρος στο διεθνές τουρνουά που διοργανώνεται σε ξεχωριστές ηλικίες.
 
Στο τουρνουά  U-14 συμμετέχουν Κύπρος, Γεωργία και Αρμενία και στο τουρνουά U-15 Κύπρος, Σκόπια, Γεωργία και Αρμενία.
 
Το τουρνουά άρχισε σήμερα το πρωί με τον αγώνα της Εθνικής Κύπρου U-14 με τη Γεωργία, με την Εθνική μας να παίρνει τη νίκη με 3-0. 

Πολύ καλή εμφάνιση από τους νεαρούς διεθνείς μας οι οποίοι να σημειωθεί ότι έπαιξαν για πρώτη φορά με τη φανέλα με το εθνόσημο αφού η Εθνική U-14 έχει συσταθεί μόλις πρόσφατα.

Ο Δανιήλ Παρούτης πέτυχε  τα δύο πρώτα τέρματα της Εθνικής μας στο 17' και στο 35' για να διαμορφώσει το τελικό 3-0 ο Αρσένιος Δημητρίου στο 59'.  Στο 37' ο Ανδρόνικος Κακουλής είχε δοκάρι

Κύπρος (Γιώργος Κυπριανού): Παφίτης, Τρύφωνος, Παπαπαναγιώτου, Χατζηκωνσταντής, Χρυσοστόμου, Κωνσταντινίδης, Ναούμ, Ορφανίδης, Κωνσταντίνου, Κακουλής, Παρούτης. 

Διαιτήτευσε ο Χαράλαμπος Σάββα με βοηθούς τους Παναγιώτη Χατζηγεωργίου και Βασίλη Καμηλάρη.

Εθνικές ομάδες U-15
12:00 Κύπρος – Γεωργία (γήπεδο 7)
Θα διαιτητεύσει ο Ανδρέας Κωνσταντίνου με βοηθούς τους Παναγιώτη Χατζηγεωργίου και Βασίλη Καμηλάρη.
 
12:00 Γεωργία – Αρμενία (γήπεδο 6)
Θα διαιτητεύσει ο Ανδρέας Μ. Αργυρού με βοηθούς τους Στέλιο Διονυσίου και Χρίστο Βασιλείου.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς κάθε ομάδα θα μπορεί να πραγματοποιήσει μέχρι και εννέα αλλαγές και στο φύλλο αγώνα θα δηλώνει 20 ποδοσφαιριστές.

Σε περίπτωση ισοπαλίας θα εκτελούνται απευθείας πέναλτι για να την ανάδειξη νικητή που θα παίρνει 2 βαθμούς και ο ηττημένος θα παίρνει 1 βαθμό.

Οι αγώνες θα είναι διάρκειας 80 λεπτών (40+40) και στο δεύτερο ημίχρονο δεν θα επιτρέπονται πέραν των τριών διακοπών για αλλαγές από κάθε ομάδα.
 
Οκτάλεπτη αποβολή
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στο τουρνουά θα ισχύσει ο κανονισμός της «οκτάλεπτης αποβολής».

Σύμφωνα με τον κανονισμό αυτό, ποδοσφαιριστής ο οποίος επιδεικνύει αντιαθλητική συμπεριφορά, προκαλεί καθυστέρηση στον αγώνα, δεν τηρεί τη σωστή απόσταση από την μπάλα στις εκτελέσεις φάουλ ή κόρνερ, παραβιάζει κατ’ επανάληψη τους κανονισμούς του παιχνιδιού και σκόπιμα εγκαταλείπει τον αγωνιστικό χώρο χωρίς την άδεια του διαιτητή ή μπαίνει στο γήπεδο χωρίς την άδεια του διαιτητή, θα τιμωρείται με αποβολή οκτώ λεπτών από τον αγώνα.
 
Κατά τη διάρκεια της αποβολής του, ο ποδοσφαιριστής δεν δικαιούται να αντικατασταθεί από τον προπονητή του. Υπεύθυνος για τον χρόνο θα είναι ο τέταρτος διαιτητής.
 
Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των οκτάλεπτων αποβολών που μπορεί να τιμωρηθεί ένας ποδοσφαιριστής στη διάρκεια ενός αγώνα.

Ο κανονισμός αυτός, ο οποίος έχει ονομαστεί από την UEFA ως «Sin Bin System» αφορά και τους τερματοφύλακες.
 
Στην Κύπρο για να παρακολουθήσουν τους αγώνες  βρίσκονται από χθες εκπρόσωποι της UEFA και σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην παρουσία εκπροσώπων όλων των ομάδων, της ΚΟΠ και της διαιτησίας ξεκαθαρίστηκαν όλες οι οργανωτικές λεπτομέρειες που αφορούν το τουρνουά.

AΠΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΟΠ