Kλίμα συναίνεσης

Μέσα σε κλίμα συναίνεσης πραγματοποιήθηκε σήμερα η Έκτακτη Γενική Καταστατική Συνέλευση της ΚΟΠ, στην οποία συζητήθηκε το αίτημα δέκα μελών της Γενικής Συνέλευσης της ΚΟΠ για τροποποίηση του άρθρου του Καταστατικού της ΚΟΠ, που αφορά αριθμό ομάδων Α’ Κατηγορίας.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, έγινε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παρευρισκομένων, με κοινό γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον του Κυπριακού ποδοσφαίρου.
«Οι σοβαρές αλλαγές που αφορούν το ποδόσφαιρο μας, πρέπει να λαμβάνονται  με συναίνεση, σεβασμό, ώριμη σκέψη και διαβούλευση. Έτσι πρέπει να λειτουργεί το ποδόσφαιρο», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ο οποίος ζήτησε από τα 10 μέλη της Συνέλευσης να αποσύρουν την εισήγηση τους.
Το Προεδρείο της Συνέλευσης αντιπρότεινε όπως ληφθεί απόφαση με την  οποία θα διασφαλίζεται ότι τα Σωματεία Α’ Κατηγορίας δεν θα μπορούν να είναι λιγότερα από δώδεκα και ούτε περισσότερα από δεκατέσσερα, προκειμένου να διασφαλιστούν τα Σωματεία τα οποία εξέφρασαν ανησυχίες για το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης των ομάδων σε μελλοντικό στάδιο.
Παράλληλα, προτάθηκε όπως γίνουν διαβουλεύσεις τις επόμενες ημέρες μεταξύ των Σωματείων προκειμένου , όλοι μαζί, να καταλήξουν στο καλύτερο δυνατό τρόπο διεξαγωγής του Πρωταθλήματος και παράλληλα, να συζητηθούν τρόποι  με τους οποίους θα αυξηθούν τα έσοδα των ομάδων.

Με μοναδική διαφωνία αυτή του Ερμή,  η Γενική Συνέλευση αποφάσισε όπως υιοθετήσει την εισήγηση του Προεδρείου της Συνέλευσης και παράλληλα, συστάθηκε οκταμελής επιτροπή η οποία θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη, στην παρουσία και του Προέδρου της ΚΟΠ, προκειμένου, να προχωρήσει σε συγκεκριμένη εισήγηση για τον τρόπο διεξαγωγής του Πρωταθλήματος, τον αριθμό των ομάδων, εντός των αριθμητικών περιορισμών που καθορίστηκαν σήμερα, καθώς και τρόπους βελτίωσης των οικονομικών των Σωματείων.
Η οκταμελής επιτροπή αποτελείται από τον Απόλλωνα, το ΑΠΟΕΛ, την Ομόνοια, την Ανόρθωση, την ΑΕΛ, τη Νέα Σαλαμίνα, τον Εθνικό Άχνας και τον Εκπρόσωπο της Β’ Κατηγορίας κ. Γιώργο Χατζημμαθαίου.