Η πιο μεγάλη πρόκληση

Θεωρητικά και πρακτικά, τα δύο πιο δύσκολα παιχνίδια που έχει να δώσει η Εθνική μας ομάδα στον όμιλο της προκριματικής φάσης του Εuro 2016, είναι τα εκτός έδρας με Βοσνία και Βέλγιο.

Δεδομένα οι δύο πιο πάνω χώρες είναι μεγαθήρια, άσχετα από την εκάστοτε αγωνιστική τους  κατάσταση. Το πρώτο από τα δύο… τεστ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με την Εθνική μας ομάδα να κάνει μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της χρονιάς, επικρατώντας μέσα στην Βοσνία με 2-1, μάλιστα ανατρέποντας το εις βάρος της 1-0.

Σήμερα, έχουμε την δεύτερη πρόκληση, την μεγαλύτερη. Απέναντι στην Κύπρο δεν έχουμε όποια και όποια ομάδα, αλλά μια από τις κορυφαίες στην Ευρώπη, με πλούσιο ταλέντο και ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο top επίπεδο.

Άλλωστε οι κύριοι Κουρτουά (Τσέλσι), Κομπανί (Μαν. Σίτυ), Βερτόνχεν (Τότεναμ), Τσαντλί (Τότεναμ), Ντε Μπρούιν (Βόλφσμπουργκ), Ντεμπελέ (Τότεναμ), Φελαϊνί (Μαν. Γιουνάιτεντ), Καράσκο (Μονακό), Βίτσελ (Ζενίτ), Αζάρ (Τσέλσι) και Μέρτενς (Νάπολι) είναι αναγνωρίσιμες φιγούρες ανά το παγκόσμιο.

Με το άγχος να είναι εξ’ ολοκλήρου στους Βέλγους, η Εθνική μας ομάδα θα προσπαθήσει απόψε να κάνει την έκπληξη και να επιστρέψει στην Κύπρο με βαθμολογικό όφελος. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει τα λάθη να εκμηδενιστούν. Και αν είναι εφικτό, να μην δεχθούμε γρήγορο γκολ… 

* Η μετάβαση του www.kerkida.net στις Βρυξέλλες είναι προσφορά της στοιχηματικής εταιρείας Bet On Alfa.