Πάει Ρουμανία

Με προορισμό τη Ρουμανία αναχωρεί σήμερα το απόγευμα η αποστολή της Εθνικής Ελπίδων.

Μετά το φιλικό της Πέμπτης με αντίπαλο το Ισραήλ, η Εθνική μας θα δώσει νέες φιλικές εξετάσεις με αντίπαλο την αντίστοιχη ομάδα της Ρουμανίας.

Ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής στον αγώνα με το Ισραήλ είχε την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα και απέναντι σε μια εξίσου δυνατή ομάδα όπως τη Ρουμανία, θα έχει σαφώς καλύτερη εικόνα για τη μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας.

Ο Λούκας Χατζηλούκας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την προσπάθεια που κατέβαλαν οι διεθνείς μας στη μέχρι τώρα διαδρομή της προετοιμασίας που περιλάμβανε τέσσερις διεθνείς φιλικούς αγώνες.

Ο νέος κύκλος ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο στην Πάφο με τα φιλικά απέναντι σε Σουηδία και Τσεχία. Ακολούθησε τον Φεβρουάριο ο φιλικός αγώνας με την Αγγλία C και την περασμένη Πέμπτη το παιχνίδι με το Ισραήλ.
 
Με δύο ενισχύσεις

Η Εθνική μας αναμένεται να φτάσει στον προορισμό της ξημερώματα Κυριακής και το πρόγραμμα της ημέρας θα περιλαμβάνει διπλή προπόνηση.

Στο παιχνίδι της ερχόμενης Τρίτης ο Λούκας Χατζηλούκας αναμένεται να έχει στη διάθεση του και τον Στέφανο Μουχτάρη, που δεν χρησιμοποιήθηκε στον αγώνα με το Ισραήλ.
 
Με την αποστολή της Εθνικής μας θα ενσωματωθεί και ο Κωνσταντίνος Παναγή που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τον αγώνα της Εθνικής Ανδρών με το Βέλγιο.
 
Αναλυτικά ο κατάλογος με τους ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στην αποστολή που αναχωρεί σήμερα για τη Ρουμανία:
 
ΑΕΖ: Μηνάς Αντωνίου
ΑΕΛ: Ανδρέας Κυριάκου
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Αδάμος Ανδρέου, Νεόφυτος Κυριάκου
ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Χρίστος Τζιάμμας
ΑΠΟΕΛ: Νικόλας Ιωάννου
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Χαράλαμπος Κυριάκου
ΑΡΗΣ: Πάνος Θεοδώρου
ΔΟΞΑ Κατωκοπιάς: Γιώργος Αρέστη
ΕΝ Παραλιμνίου: Λοϊζος Κοσμά
ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ Πολεμιδών: Γιάννης Παχίπης
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Ιωάννης Κούσουλος
ΟΘΕΛΛΟΣ Αθηαίνου: Δημήτρης Τζακουρής
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιάννης Μαύρου, Στέφανος Μουχτάρης
ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας: Ανδρέας Παναγιώτου, Παντελής Κονομής
ΠΑΦΟΣ FC: Θωμάς Ιωάννου
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ Λιθουανίας: Κρίστης Ανδρέου

Η τελευταία μας συνάντηση

Με τη Ρουμανία βρεθήκαμε ξανά αντιμέτωποι στις 13 Αυγούστου 2013 σε φιλικό που έγινε στο Berceni. Τότε η Εθνική μας νίκησε με 2-0 από τέρματα που σημείωσαν οι Νικόλας Εγγλέζου και Μιχάλης Θαλασσίτης.

Το φιλικό της ερχόμενης Τρίτης θα διεξαχθεί στο Στάδιο «Trans – Sil» του Targu Mures.

Θα αρχίσει στις 19:30 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά απευθείας στη Ρουμανία.

Η Ρουμανία κληρώθηκε στον πέμπτο όμιλο της προκριματικής φάσης 2017 και θα αντιμετωπίσει τη Δανία, την Αρμενία, την Ουαλία, τη Βουλγαρία και το Λουξεμβούργο.

ΑΠΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΟΠ