Οι καθοριστικοί αγώνες που ακολουθούν και η συνεχής ανανέωση

Ο αγώνας με το Βέλγιο ανήκει στο παρελθόν και ήδη η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών έχει γυρίσει σελίδα.

Το βαρύ 5-0 έχει προκαλέσει απογοήτευση σε όλους στην ομάδα μας, όμως, δεν πρέπει  σε καμιά περίπτωση το σκορ αυτό να μηδενίσει τη δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα και ούτε να επηρεάσει τη διάθεση για συνέχιση της προσπάθειας.

Κόντρα στο Βέλγιο και όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, ήταν αδύνατο η ομάδα μας να καταφέρει να έχει κάποιο όφελος και πλέον, η προσοχή όλων είναι στραμμένη στους αγώνες που ακολουθούν.

Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή που τελειώσε ο αγώνας, ο προπονητής της ομάδας μας Πάμπος Χριστοδούλου είχε στείλει το μήνυμα πως τα σημαντικά παιχνίδια για την Εθνική μας είναι αυτά που έρχονται, με την Ανδόρα και την Ουαλία.

Πρόκειται για δύο αγώνες οι οποίοι θα καταδείξουν αν η ομάδα μας μπορεί να έχει στόχους στον όμιλο η θα περιοριστεί σε ρόλο ρυθμιστή.

Η Εθνική μας θα αγωνιστεί με την Ανδόρα εκτός έδρας στις 12 Ιουνίου και 3 Σεπτεμβρίου θα υποδεχθεί την Ουαλία.

Να σημειωθεί πως στον αγώνα με το Βέλγιο, έκαναν ντεμπούτο με την Εθνική μας δύο ποδοσφαιριστές, ο Γρηγόρης Κάστανος που πήρε το χρίσμα του διεθνή σε ηλικία 17 ετών και ο Γιώργος Οικονομίδης.

Για πρώτη φορά έπαιξε βασικός με την Εθνική Ανδρών ο Λαϊφης που είχε κάνει ντεμπούτο ως αλλαγή τον περασμένο Νοέμβριο με την Ανδόρα ενώ μόλις τη δεύτερη του συμμετοχή κατέγραψε στο Βέλγιο και ο Γιώργος Ελευθερίου.

Άλλοι τρεις ποδοσφαιριστές, ο Μάριος Αντωνιάδης (7 συμμετοχές), ο Χάρης Κυριάκου (8 συμμετοχές) και ο Ανδρέας Μακρής (5 συμμετοχές) που ήταν στην αρχική ενδεκάδα δεν έχουν συμπληρώσει ακόμη δέκα συμμετοχές με την Εθνική και οι αριθμοί αυτοί είναι ενδεικτικοί για την προσπάθεια δημιουργίας μιας Εθνικής ομάδας με παρών και μέλλον, κάτι που τονίζεται συνεχώς από την τεχνική ηγεσία.

Άλλοι τρεις ποδοσφαιριστές, οι Παναγή, Μιντίκκης και Εγγλέζου ήταν στην αποστολή χωρίς να αγωνιστούν, όμως, η πρώτη τους συμμετοχή σε αποστολή θα τους βοηθήσει  στο μέλλον, όταν θα κληθούν και αυτοί να πάρουν το βάπτισμα του πυρός στην Εθνική Ανδρών.

ΑΠΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΟΠ