Φιλική ήττα από Ρουμανία

Την ήττα με 1-0 γνώρισε η Εθνική Ελπίδων από την αντίστοιχη ομάδα της Ρουμανίας σε αποψινό φιλικό στην πόλη Targu Mures.

 

Το παιχνίδι έγινε στο Στάδιο «Trans – Sil», στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-21.

Η Εθνική μας παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε σχέση με το φιλικό της περασμένης Πέμπτης με το Ισραήλ και με περισσότερη προσοχή θα μπορούσε να αποφύγει την ήττα. 

Δυστυχώς όμως το γκολ που σημειώθηκε στο 62' καθόρισε και το αποτέλεσμα υπέρ των Ρουμάνων.

Πολύ καλή η παρουσία της Εθνικής μας στο πρώτο ημίχρονο και σε ελάχιστες περιπτώσεις επέτρεψαν οι διεθνείς μας να δημιουργηθούν επικίνδυνες φάσεις στην εστία του Κωνσταντίνου Παναγή.

Γενικά παρακολουθήσαμε ένα ισοδύναμο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, με αρκετή επιθετική δραστηριότητα από τους διεθνείς μας χωρίς όμως να δημιουργηθεί η μεγάλη ευκαιρία μπροστά στο τέρμα των Ρουμάνων.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας ξεκίνησε με την ίδια καλή διάθεση όμως σε μια στιγμή αδράνειας ήρθε το γκολ που διαμόρφωσε και το αποτέλεσμα.

Στο 62' η Ρουμανία άνοιξε το σκορ (1-0) με δυνατή κεφαλιά του  Μπογκτάν Τίρου μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Η Κύπρος είχε καλές ευκαιρίες για να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Στο 64' κεφαλιά του Κρίστη Ανδρέου έφυγε άουτ και στο 79' μετά από σέντρα του Μαύρου ο Ανδρέας Παναγιώτου έπιασε το μονοκόμματο σουτ που έφυγε άουτ.
 
Η Εθνικής μας αγωνίστηκε με τους Παναγή, Αρέστη (73' Μουχτάρης), Α. Κυριάκου, Παναγιώτου, Θεοδώρου (69' Μαύρου), Φ. Κυριάκου (77' Αδ. Ανδρέου), Κρ. Ανδρέου, Αντωνίου (69' Τζιάμμας), Κοσμάς (77' Κούσουλος), Χ. Κυριάκου, Ν. Ιωάννου.
 
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Rusandu Lucian.

Η αποστολή της Εθνικής μας θα επιστρέψει στην Κύπρο το απόγευμα της Τετάρτης.

Τελευταίοι αγώνες της Ρουμανίας
26.03.2015 Ρουμανία - Ισλανδία 3-0 (φιλικός αγώνας)
13.11.2014 Σερβία - Ρουμανία 0-1 (φιλικός αγώνας)
13.10.2014 Σκόπια - Ρουμανία 2-1 (φιλικός αγώνας)
08.10.2014 Ρουμανία - Αλβανία 3-1 (φιλικός αγώνας)
09.09.2014 Γερμανία - Ρουμανία 8-0 (προκριματική φάση)
04.09.2014 Ρουμανία - Μαυροβούνιο 4-3 (προκριματική φάση)

Με τη Ρουμανία βρεθήκαμε ξανά αντιμέτωποι στις 13 Αυγούστου 2013 σε φιλικό που έγινε στο Berceni. Τότε η Εθνική μας νίκησε με 2-0 από τέρματα που σημείωσαν οι Νικόλας Εγγλέζου και Μιχάλης Θαλασσίτης.

ΑΠΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΟΠ