Σωματείο που παραβιάζει θα τιμωρείται με διαβάθμιση

Με εγκύκλιο προς τα Σωματεία της η ΚΟΠ ενημερώνει για τροποποίηση Πειθαρχικών Κανονισμών της Δικαστικής Επιτροπής που αφορούν σε αθέτηση συμφωνιών σωματείων για τηλεοπτικά ή άλλα δικαιώματα με την Ομοσπονδία.

Η Τροποποίηση αποφασίστηκε στην συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας στις 16 Απριλίου 2015. Σύμφωνα με αυτή την απόφαση η ενσωμάτωση της Τροποποίησης γίνεται ως ακολούθως:
 
«Η πρώτη ενσωμάτωση γίνεται στο άρθρο 7 του Πειθαρχικού Κανονισμού, όπου γίνεται περιγραφή όλων των πειθαρχικών παραπτωμάτων.
 
Μετά την φράση «των αρμοδίων σωμάτων και οργάνων της» να προστεθεί η ακόλουθη φράση: «και/ή παράβαση και/ή αθέτηση και/ή ακύρωσης, άμεσα ή έμμεσα οιασδήποτε συμφωνίας και/ή συμβολαίου εκ μέρους σωματείου που αφορά την παραχώρηση τηλεοπτικών και/ή άλλων δικαιωμάτων προς την ΚΟΠ».
 
Η δεύτερη τροποποίηση γίνεται στο άρθρο 10, όπου φέρει τίτλο «ΑΛΛΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ» και στο οποίο γίνεται πρόνοια για ποινές που επιβάλλονται σε σωματεία για διάφορα αδικήματα.
 
Μετά την παράγραφο (β) να προστεθεί ως παράγραφος (γ) η ακόλουθη πρόνοια:
 
«Σωματείο το οποίο παραβιάζει και/ή αθετεί και/ή ακυρώνει, άμεσα ή έμμεσα οιαδήποτε συμφωνία και/ή συμβόλαιο που αφορά την παραχώρηση τηλεοπτικών και/ή άλλων δικαιωμάτων προς την ΚΟΠ και/ή Σωματείο που με οποιοδήποτε τρόπο προβάλλει προσκόμματα και/ή παρεμποδίζει εις την ομαλή διεκπεραίωση και ή εκτέλεση τέτοιας συμφωνίας και/ή συμβολαίου με οποιοδήποτε τρόπο, θα τιμωρείται με ποινή διαβάθμισης από το πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχει και τον υποβιβασμό του σε κατώτερη κατηγορία.
 
Νοείται ότι παράβαση σύμφωνα με τα ανωτέρω θα υπάρχει και όταν η συμφωνία με την ΚΟΠ καλύπτει δικαιώματα που έχουν ήδη διατεθεί σε τρίτους και ενδεχομένως να έχει υπογραφεί ανάλογη συμφωνία (με τρίτους) πριν ή μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την ΚΟΠ.
 
Σε περίπτωση κατά την οποία το Σωματείο δεν συμμορφωθεί με τις πρόνοιες της συμφωνίας παραχώρησης τηλεοπτικών και/ή άλλων δικαιωμάτων προς την ΚΟΠ εντός 15 ημερών από της κοινοποίησης της πιο πάνω ποινής, τότε θα παραπέμπεται εκ νέου για την επιβολή περαιτέρω ποινής η οποία ενδέχεται να οδηγήσει σε νέα διαβάθμιση του σωματείου και υποβιβασμό του σε κατώτερη κατηγορία».

Η πιο πάνω απόφαση για τροποποίηση του Πειθαρχικού Κανονισμού έχει και αναδρομική ισχύ.

Από ιστοσελίδα ΚΟΠ