Η Arsenal Κύπρου στηρίζει το Καραϊσκάκειο

Η επίσημη ακαδημία των «κανονιέρηδων» στην Κύπρο θα κληρώσει μία φανέλα με υπογραφές παικτών της Arsenal και θα διοργανώσει φιλανθρωπικό κόκτεϊλ πάρτι, όπου τα καθαρά έσοδα θα δοθούν για οικονομική ενίσχυση του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος.

Δέκα χρόνια ζωής συμπληρώνουν φέτος οι επίσημες ακαδημίες της Arsenal σε Κύπρο και Ελλάδα και με την ευκαιρία της επετείου, η Arsenal Soccer School Cyprus προχωρεί σε σημαντική συνεργασία με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα στηρίζοντας το όραμα για ένα κόσμο χωρίς λευχαιμία.

Η ποδοσφαιρική ακαδημία, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης, θα διοργανώσει τον Μάρτιο δύο ενέργειες υπό τον τίτλο «Play the Arsenal Way, for a world without leukemia». Στόχος είναι η οικονομική ενίσχυση του Καραισκάκειου Ιδρύματος και η γνωστοποίηση του σημαντικού έργου που επιτελεί εδώ και χρόνια, βοηθώντας τους ασθενείς στη μάχη κατά της λευχαιμίας.

Κλήρωση και κόκτεϊλ
Αρχικά, οι υπεύθυνοι της Arsenal Κύπρου εξασφάλισαν από το Λονδίνο μία υπογεγγραμένη φανέλα από ποδοσφαιριστές των «κανονιέρηδων» το οποίο θα δοθεί ως δώρο σε κλήρωση. Θα διατεθούν συγκεκριμένα εκατό λαχνοί των δέκα ευρώ, με έναν τυχερό να κερδίζει την αυθεντική φανέλα. Η ημερομηνία έναρξης της διάθεσης των λαχνών θα ανακοινωθεί από την ακαδημία μέσω των λογαριασμών της στα social media.

Η δεύτερη ενέργεια στήριξης του Καραϊσκάκειο Ιδρύματος από την Arsenal Κύπρου θα λάβει χώρα την Πέμπτη 30 Μαρτίου στο wine bar/εστιατόριο Atelier που βρίσκεται στην εντός των τειχών Λευκωσία. Στο φιλανθρωπικό κόκτεϊλ πάρτι ορίστηκε τιμή εισόδου δεκαπέντε ευρώ, με το εισιτήριο να περιλαμβάνει το κρασί και τα τσιμπήματα. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για όλο τον κόσμο που θέλει να στηρίξει το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα.

«Να δώσουμε εφόδια»
Ο υπεύθυνος της Arsenal Soccer School Cyprus, Χαράλαμπος Σπύρου, δήλωσε για την όλη προσπάθεια: «Ο σκοπός μας δεν είναι μόνο να διδάξουμε ποδόσφαιρο στα παιδιά, αλλά να τους δώσουμε και σωστά εφόδια ως άνθρωποι. Σε αυτά τα πλαίσια, η ακαδημία μας προγραμματίζει εκδηλώσεις στήριξης οργανισμών και ιδρυμάτων που κάνουν πλούσιο φιλανθρωπικό έργο. Επιλέξαμε να συμβληθούμε με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και προγραμματίσαμε για αρχή δύο ενέργειες τον Μάρτιο, τις οποίες ο καθένας μπορεί να στηρίξει, χωρίς μεγάλο κόστος. Ευελπιστούμε ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει την προσπάθεια μας. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως πέραν από την οικονομική στήριξη προς το Καραϊσκάκειο, θα προχωρήσουμε και σε ενημέρωση των γονέων και παιδιών της ακαδημίας για την πλούσια δράση του Ιδρύματος και πως αυτό βοηθάει τα άτομα με λευχαιμία».

Όλα τα καθαρά έσοδα από την πώληση των λαχνών και τα εισιτήρια για το κόκτεϊλ πάρτι θα πάνε στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα. Με τη στήριξη των χορηγών της εκδήλωσης, που είναι το wine bar/εστιατόριο Atelier, τα οινοποιεία Ζαμπάρτας και το Bavarian Delicatessen, γίνεται εφικτό να μειωθούν τα έξοδα της εκδήλωσης, έτσι ώστε να αυξηθεί περαιτέρω η συνεισφορά προς το Καραϊσκάκειο. Το συνολικό ποσό συνεισφοράς που θα δοθεί στο Ίδρυμα θα ανακοινωθεί δημόσια.

Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα
Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε με στόχο την οργάνωση ενός αρχείου εθελοντών δοτών μυελού των οστών, για να βοηθήσει τους ασθενείς στη μάχη τους κατά της λευχαιμίας και άλλων αιματολογικών κακοηθειών.

Αφορμή της ίδρυσής του στάθηκε η μάχη που έδωσαν κατά της λευχαιμίας ο Γιάννης Τριταίος, η Άννα Γεωργίου και ο πεντάχρονος Ανδρέας Καραϊσκάκης, οι οποίοι ύστερα από απεγνωσμένες προσπάθειες για εξεύρεση ιστοσυμβατού δότη, έχασαν τελικά τη μάχη. Ονομάστηκε «Καραϊσκάκειο Ίδρυμα» στη μνήμη του Ανδρέα Καραϊσκάκη αφού μετά το θάνατό του, η οικογένειά του δώρισε στο Υπουργείο Υγείας το ποσό που είχε μαζέψει μετά από έρανο για τη μεταμόσχευση μυελού των οστών του παιδιού τους, με την υπόσχεση να δημιουργηθεί στην Κύπρο ένα αρχείο εθελοντών δοτών.

Αρχικά το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα συστάθηκε με κύριο στόχο την οργάνωση και διαχείριση ενός Αρχείου Δοτών Μυελού των Οστών. Σήμερα όμως, θέτοντας ένα δυναμικό όραμα «για ένα κόσμο χωρίς λευχαιμία», προσπαθεί και συνδυάζει τον εθελοντισμό και την εξειδικευμένη επιστημονική υποστήριξη, εξυπηρετώντας αποτελεσματικά και άμεσα, τις ανάγκες των ασθενών με λευχαιμία και άλλες αιματολογικές κακοήθειες.

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στο τηλέφωνο 7000 8815 και στο επίσημο page της Arsenal Soccer School Cyprus στο Facebook.