Ο 15χρονος που κλέβει τις εντυπώσεις!

Πάντα λέμε ότι τα παιδιά είναι το μέλλον. Είναι οι διάδοχοι, οι συνεχιστές ενός οράματος.

Πολλά παιδιά στις ακαδημίες δουλεύουν καθημερινά, με μοναδικό τους όνειρο να παίξουν κάποτε στην πρώτη ομάδα. Περιμένουν απλά κάποιος να τους εμπιστευτεί, να πιστέψει στις ικανότητες τους. Να αναγνωριστεί το ταλέντο που έχουν και η δουλειά που κάνουν στις προπονήσεις. 

Ένα τέτοιο μικρό αστεράκι άρχισε δειλά δειλά να λάμπει, κάπου εκεί στη Λακατάμια. Ο 15χρονος Θεοχάρης Παπαθεοχάρους βρέθηκε από τα U15 των ακαδημιών του ΘΟΙ Λακατάμιας, να παίζει στην πρώτη ομάδα του σωματείου, που αγωνίζεται στη Β’ κατηγορία του Παγκύπριου Πρωταθλήματος.

Ο μικρός κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή του ΘΟΙ Γιάννου Δημοσθένους, που πίστεψε στον Θεοχάρη και τον στήριξε με πράξεις. Τον έφερε στην πρώτη ομάδα και τον «έριξε στη μάχη» δύο φορές μέχρι τώρα, πρώτα απέναντι στην Pafos fc και πριν λίγες μέρες απέναντι στον Εθνικό Άσσιας, που σκόραρε κι όλας το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας.

Ο 15χρονος Θεοχάρης μιλάει στο kerkida.net για την φετινή ποδοσφαιρική χρονιά που φεύγει, για το πως ένιωσε που έπαιξε δίπλα από έμπειρους παίκτες, για το γκολ που πέτυχε αλλά φυσικά και για τα όνειρα του. 

Θεοχάρη μου πως ήταν η φετινή χρονιά για σένα;

«Η φετινή χρονιά για μένα ήταν υπέροχη, δεν περίμενα από το U15 του Θόι Λακατάμιας να βρεθώ μέσα της σεζόν να αγωνίζομαι στη πρώτη ομάδα και συγκεκριμένα στη Β' κατηγορία ανδρών».

Πως ένιωσες όταν αγωνίστηκες φέτος στη Β’ κατηγορία;

«Περηφάνεια κυρίως μιας και στα 15 μου χρόνια κλήθηκα από τον προπονητή Γιάννο Δημοσθένους να αγωνιστώ στη Β' κατηγορία με έμπειρους ποδοσφαιριστές και να ζήσω μια πρωτόγνωρη εμπειρία».

Πέτυχες και το πρώτο σου γκολ στο παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για το γκολ που πέτυχα κι αυτό το οφείλω και στους συμπαίχτες μου που με βοήθησαν να προσαρμοστώ τόσο γρήγορα στην ομάδα»

Για τους μελλοντικούς σου στόχους

« Θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι στην πρώτη ομάδα του Θόι Λακατάμιας και με πολύ δουλειά και συγκέντρωση να καταφέρω να αγωνιστώ και στην Α' κατηγορία μέσα στα επόμενα 2 χρόνια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους τρεις προπονητές που είχα μέχρι τώρα και ιδιαίτερα τον προπονητή μου Γιάννο Δημοσθένους ο οποίος με εμπιστεύτηκε και με προώθησε στη πρώτη ομάδα»

Αξίζει να δίνουμε ευκαιρίες στα νεαρά μας ταλέντα. Είναι αυτοί που σε λίγα χρόνια θα πρεσβεύουν το κυπριακό ποδόσφαιρο και που θα στελεχώνουν την Εθνική μας ομάδα…και ο μικρός Θεοχάρης μπορεί να είναι ένας από αυτούς!