334 ομάδες, πέραν των 4000 παιδιών (φώτος)

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στις 11:00πμ, στο αμφιθέατρο της Cyta στη Λευκωσία, η Συνέντευξη Τύπου για το 17ο διεθνές Τουρνουά Αγίας Νάπας, ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου στην Ευρώπη.

Το kerkida.net ήταν εκεί… Τα σημαντικότερα από όσα δήλωσαν οι ομιλητές:

Χρίστος Κωνσταντίνου, εκ των διοργανωτών

"Νιώθουμε περήφανοι και ευχαριστημένοι γιατί η διοργάνωση αγκαλιάζεται όλο και περισσότερο κάθε χρόνο. 

Για 17η φορά διεξάγεται το τουρνουά Αγίας Νάπας από τις 8-12 Απριλίου με 334 ομάδες που είναι ρεκόρ συμμετοχής και πέραν των τεσσάρων χιλιάδων παιδιών. Θα υπάρχουν επίσης 19 αγωνιστικά τμήματα από 6 διαφορετικές χώρες. Πέραν των 20 000 φιλάθλων Αγία Νάπα και γύρω επαρχία αναμένεται να πλημμυρίσουν. Θα πρέπει όλοι να χειροκροτήσουμε τα παιδιά για να τα ενθαρρύνουμε. Ζητούμε κόσμια συμπεριφορά από τους γονείς".

Cyta, Αντιγόνη Μοδέστου

"Είναι ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά με ξεχωριστή αξία για το μέλλον της χώρας μας στον αθλητισμό. Τα παιδιά κτίζουν χαρακτήρα μέσα από την ομαδικότητα και τον υγιή ανταγωνισμό. Θέλουμε να φέρουμε κοντά όλες τις ακαδημίες της Κύπρου και να τις προβάλουμε μέσα από τη Cytavision. Θα μεταδοθούν ζωντανά τη Μεγάλη Τετάρτη, 6 τελικοί σε παράλληλη σύνδεση από τη Cytavision 4. Έτσι δίνουμε την ευκαιρία στον κόσμο να δει ότι το Κυπριακό ποδόσφιαρο δεν έχει μόνο παρόν αλλά και μέλλον".

Χάρης Κυρίλλου, ΚΟΠ

"Με ιδιαίτερη χαρά είναι υπό την αιγίδα της ΚΟΠ το μεγαλύτερο τουρνουά Ακαδημιών στην Κύπρο. Έχουμε στενή συνεργασία με τους διοργανωτές. Η ΚΟΠ θα είναι παρούσα για να τηρηθούν οι κανονισμοί. Η ΚΟΠ κάνει προσπάθειες για ανάπτυξη του αθλήματος από μικρές ηλικίες έτσι δόθηκε το εγχειρίδιο της ΚΟΠ στους διοργανωτές  που θα το μεταφέρουν σε παιδιά και γονείς σε όλες τις ακαδημίες έτσι ώστε να τηρούνται οι κανόνες συμπεριφοράς. 

Δεν είναι ούτε η πρώτη θέση, ούτε οι φωτογραφίες και το "σόου" αλλά η χαρά της άθλησης και η κοινωνικοποίηση. Θέλουμε να ζήσουμε ένα όμορφο ποδοσφαιρικό τριήμερο μακριά από φωνές και εντάσεις".

Γιάννης Καρούσος, Δήμαρχος Αγίας Νάπας

"Ευχαριστούμε τους διοργανωτές και όλους όσους στηρίζουν. Κανένας δεν θα περίμενε να έχουμε τέτοια απήχηση όταν πρωτάρχιζε ο θεσμός. Με αυτό τον τρόπο εγκαινιάζουμε την τουριστική περίοδο στο δήμο μας. Με αυτό το φεστιβάλ πέραν των 20000 επισκεπτών έρχονται στο αθλητικό κέντρο το οποίο θα συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε αφού υπάρχει ένα πλάνο όπου θα επενδυθούν 1 εκ. ευρώ σε γήπεδα και υποδομή. Θα ήθελα να καλέσω τους επισκέπτες να αρπάξουν ευκαιρία για να ανακαλύψουν τις παραλίες, τα σημεία αναφοράς και το μουσείο μας. Το τριήμερο 7, 8, 9 Απρίλη τα κρεβατάκια και οι ομπρέλες θα είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες της Αγίας Νάπας. Καλή επιτυχία σε όλους. Καλούμε συνδέσμους και ομοσπονδίες να έρθουν επικοινωνία μαζί μας. Θέλουμε να πετύχουμε την  επέκταση της τουριστικής περιόδου μέσα από αθλητικές δραστηριότητες".

Μαρία Σολωμού, ΚΟΤ

“Ο ΚΟΤ πιστεύει στις δυνατότητες του αθλητικού τουρισμού και το τουρνουά Ακαδημιών της Αγίας Νάπας είναι η καλύτερη απόδειξη. Όταν υπάρχει συντονισμός όλων των φορέων είμαστε σίγουροι ότι το πρόβλημα εποχικότητας θα λυθεί σε μεγάλο βαθμό. Το ποδόσφαιρο είναι ο Βασιλιάς των σπορ και το αποδεικνύει με την κάθοδο ποδοσφαιρικών ομάδων τη χειμερινή περίοδο. 50% των ποδοσφαιρικών ομάδων που έρχονται χρησιμοποιούν το αθλητικό κέντρο του δήμου Αγίας Νάπας και εμείς θα στηρίξουμε τις προσπάθειες για αναβάθμιση των εγκαταστάσεων”.

Αντρος Κουλουμπρής, Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου

«με τη συμπεριφορά του ο προπονητής πρέπει να είναι πρότυπο τόσο για τους ποδοσφαιριστές όσο και για τους γονείς. Μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου θα παρακολουθούν τη διοργάνωση παρεμβαίνοντας εκεί που κρίνεται πως η συμπεριφορά κάποιου προπονητή επιδέχεται βελτίωση».