"Αφού φτάσαμε ως εδώ, θα πολεμήσουμε για να το κατακτήσουμε!"

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι όπου στην κανονική διάρκεια έληξε 2-2, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-5 του Απόλλωνα στην παράταση και προκρίθηκε στους "4" του Κυπέλλου Νέων Κ21.

Ο προπονητής της ομάδας Κ21 του Ολυμπιακού, Νίκος Νικολάου, μίλησε στην ιστοσελίδα μας kerkida.net, για την επιτυχία της ομάδας του, τη συνέχεια σε Κύπελλο και πρωτάθλημα καθώς και για τα προσωπικά του όνειρα…

Για τη σημασία της πρόκρισης… "Εκτός του ότι ήταν σημαντικό παιχνίδι γιατί προκρίνεσαι στους "4," ήταν μέσα στη Λεμεσό, σε μονό αγώνα, κόντρα στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος. Σίγουρα αυτό δίνει περισσότερη αξία στην πρόκριση μας, πόσω μάλλον όταν κι ο Απόλλωνας είχε ποδοσφαιριστές μέσα που παίζουν και στην πρώτη ομάδα".

Για το ματς… "Όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο το απόλαυσαν. Μίλησα μετά το τέλος του ματς με τον προπονητή του Απόλλωνα και ήμασταν ενθουσιασμένοι. Υπήρχε σασπενς καθ’όλη τη διάρκεια, χαμένο πέναλτι, ευκαιρίες εκατέρωθεν κι εναλλαγή συναισθημάτων. Ο Απόλλωνας μας ισοφάρισε με γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα, κι όμως βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουμε. Ήμασταν πολύ καλύτεροι στην παράταση και σκοράραμε τρία γκολ. Ήταν μια πανάξια νίκη με φοβερή απόδοση από όλους όσους έπαιξαν".

Για το πως αντέδρασαν στην ανατροπή που δέχθηκαν… "Φυσιολογικά η ψυχολογία πήγε με το μέρος τους. Εκείνη την ώρα πρέπει να εμψυχώσεις τους παίκτες για να συνεχίσουν. Αυτό προσπάθησα να κάνω και με δικαίωσαν... με το παραπάνω. Ήταν εκπληκτικοί, έβαλαν πανέμορφα γκολ, μέχρι και με ανάποδο ψαλιδάκι!".

Για τη συνέχεια στο Κύπελλο… "Αφού φτάσαμε ως εδώ θα πολεμήσουμε για να το κατακτήσουμε. Σίγουρα έχουμε τις δυνατότητες. Θεωρώ πως η κάθε ομάδα έχει 25% πιθανότητες για το τρόπαιο. Παίξαμε αντίπαλοι στο πρωτάθλημα με όλους και ξέρουμε ο ένας τον άλλο".

Για το ρόλο του προπονητή… "Σίγουρα είναι εντελώς διαφορετικό να είσαι στην πλευρά του προπονητή. Έχεις να διαχειριστείς όλο το ρόστερ της ομάδας, διαφορετικούς χαρακτήρες και στην περίπτωσή μας, νεαρούς, άπειρους ποδοσφαιριστές. Έχεις να τους διδάξεις πάρα πολλά όμως υπάρχει άφθονο ταλέντο. Το θέμα είναι να πάρουν εμπειρίες και να κτίσουν σιγά σιγά τη σωστή νοοτροπία. Φυσικά κέρδισα και εγώ πολλές εμπειρίες, ειδικά από το γεγονός πως αγωνιζόμαστε στο πρωτάθλημα Α΄Κατηγορίας των Κ21 που είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μεγάλες ομάδες, παραδοσιακές δυνάμεις που βγάζουν κατά καιρούς σπουδαίους παίκτες".

Για το αν θα ακολουθήσει αυτό τον δρόμο… "Είναι το όνειρό μου… Έμαθα μια ζωή να είμαι στο ποδόσφαιρο. Θεωρώ πως μπορώ να κάνω καριέρα ως προπονητής. Θέλει πολύ δουλειά. Ακόμα είναι νωρίς όμως σίγουρα είναι κάτι που θέλω να ακολουθήσω γιατί το αγαπώ πάρα πολύ".

Για το πρωτάθλημα…"Είναι ένα ιδιόμορφο πρωτάθλημα φέτος αφού γύρω στις 6-7 ομάδες κινδυνεύουν και εμείς είμαστε μία εξ΄ αυτών. Πρώτος μας στόχος είναι να καταφέρει η ομάδα να μείνει στην κατηγορία. Έμειναν τέσσερις αγωνιστικές με τεράστιο ενδιαφέρον για όλες τις θέσεις"

Για τον Ολυμπιακό και τις ακαδημίες… "Ανέκαθεν έβγαζε παίκτες ο Ολυμπιακός και θα συνεχίσει να το κάνει. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα. Οι πιο πολλοί ξέρουν τον Πιέρο του ΑΠΟΕΛ και τον Παναγή της Ομόνοιας, όμως χθες είδαμε ακόμα έναν παίκτη από τις ακαδημίες μας, τον Γιάννη Μαύρου που έπαιξε με την ΑΕΛ. Δουλεύοντας καθημερινά πλέον με τα παιδιά, βλέπω ακόμα και στις πιο μικρές ηλικίες πως υπάρχουν μεγάλα ταλέντα στην ομάδα, παίζουν στις Εθνικές και μπορούν να διαπρέψουν".

Για την άνοδο της πρώτης ομάδας… "Με χαροποίησε ιδιαίτερα η άνοδος. Νιώθω πως έγινε με ένα χρόνο καθυστέρηση. Οι αφαιρέσεις βαθμών και κάποιες άλλες συγκυρίες μας το στέρησαν πέρσι. Χάρηκα γιατί πέρασα και περνώ ωραίες στιγμές στον Ολυμπιακό, είναι η ομάδα μου και του αξίζει να βρίσκεται στην Α΄Κατηγορία. Με σωστές κινήσεις και προσεγμένα βήματα θα παραμείνει εκεί".

Για το αν θα προωθηθούν παίκτες στην πρώτη ομάδα… "Είναι κάτι που ήδη συζητάμε με τον πρόεδρο και ευτυχώς ο Κωστάκης Σεραφείμ πίστευε και πιστεύει στις ακαδημίες".