Πρώτη ακαδημία της Σπόρτινγκ στην Κύπρο με… άρωμα Ζουέλα

Το τεχνικό επιτελείο της ποδοσφαιρικής ακαδημίας SPORTING CP (Escola Academia Sporting) από Ελλάδα και Κύπρο βρέθηκε το τριήμερο 7, 8 και 9 Μαΐου 2017 στη Λισσαβώνα της Πορτογαλίας και στο στάδιο Ζοζέ Αλβαλάδε, έδρα της Sporting CP Lisbon αλλά και στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου της ομάδας Academia de Alcochete. 

Σε αυτή την περίοδο έγινε μια πρώτη επαφή με τους υπεύθυνους της ακαδημίας SPORTING CP της Πορτογαλίας και μετέπειτα ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης από αυτούς προς τους τεχνικούς διευθυντές και προπονητές των  επίσημων ακαδημιών σε Ελλάδα και Κύπρο.

Την EAS Κύπρου εκπροσώπησε ο τεχνικός Διευθυντής της, Χάρης Χαραλάμπους, καθώς και οι προπονητές Νεόφυτος Χαραλάμπους και Ανδρέας Θεορή, οι οποίοι θα αναλάβουν την δημιουργία της ακαδημίας στην Κύπρο με έδρα την Λεμεσό, τον προσεχή Σεπτέμβριο.    

Την EAS Μελλισίων, που βρίσκεται βορείως του Νομού Αττικής, και είναι μια εκ των δύο Ακαδημιών που εδρεύουν στην Ελλάδα, εκπροσώπησε ο  προπονητής Ευστάθιος Ασλάνογλου.     

Θα πρέπει να σημειωθεί πως και αυτή η ακαδημία θα λειτουργήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο. Την EAS Αθηνών  που είναι ήδη υπό λειτουργία εκπροσώπησε ο τεχνικός διευθυντής, Ανδρέας Μπάρμπαρης.

Οι τεχνικοί  Διευθυντές και  προπονητές των EAS σε Ελλάδα και Κύπρο ταξίδεψαν μέχρι την Πορτογαλία αγκαλιάζοντας την ιδέα αυτή με στόχο να βοηθήσουν νεαρούς παίκτες υπό την καθοδήγηση της παγκοσμίως γνωστής Sporting Club de Portugal. 

Είναι η πρώτη φορά που στην Ευρώπη λειτουργούν Ακαδημίες της Sporting εκτός Πορτογαλίας, κάτι το οποίο προσδίδει ιστορική σημασία στο εγχείρημα αυτό. Όλοι όσοι παρευρέθηκαν στην συνάντηση έχουν παρακολουθήσει σειρά μαθημάτων Επιπέδου I, αποκτώντας τεχνική εξειδίκευση στον τομέα της εκμάθησης και παράλληλα τις αξίες και τους θεσμούς πάνω στους οποίους στηρίζεται η Sporting CP κάνοντάς την να ξεχωρίζει  από τις υπόλοιπες Ακαδημίες ανά τον κόσμο. Γιατί μέλημά της είναι να επικεντρώνεται και να επενδύει στις ανθρώπινες αξίες.        

Τα παιδιά, οι γονείς και οι προπονητές θα έχουν την ευκαιρία να  ζήσουν αξιοζήλευτες στιγμές στην  οικογένεια της Sporting CP. Τα παιδιά και οι προπονητές θα έρθουν σε άμεση επαφή με την τεχνογνωσία της ομάδας, αλλά και τις επαγγελματικές ευκαιρίες  που μπορεί  να  προσφέρει η Sporting Λισσαβώνας στην Πορτογαλία, καθώς θα δημιουργηθεί δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των Ακαδημιών Κύπρου, Ελλάδας καιΠορτογαλίας.    

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό το πρόγραμμα εκμάθησης (project) είχε ως εμπνευστή τον Fransisco Zuela, ο οποίος επιδιώκει να συμβάλλει στη θεμελίωση εκείνων των αξίων που θα υποστηρίξουν ένα υγιές ποδόσφαιρο και όχι σ’ ένα στεγνό marketing.