Ο 17χρονος Κύπριος Ραφαήλ στην U20 του Παναθηναϊκού (δηλώσεις)

Ο Ραφαήλ Μιχαήλ είναι ένα ακόμη «αστεράκι» που διαπρέπει εκτός Κύπρου! Ο 17χρονος έχει προαχθεί στους U20 του ΠΑΟ, μετά την αξιόλογη του παρουσία στoυς U17.

Ο ταλαντούχος νεαρός μιλάει στο www.kerkida.net για την ενσωμάτωση του στα δεύτερα του Παναθηναϊκού, για τα όνειρα του και τους στόχους του.

Ραφαήλ πότε έφυγες από την Κύπρο;
«Έφυγα από την Κύπρο στα 15 μου. Από τα 5 που ξεκίνησα μέχρι τα 15 μου ήμουν στην ακαδημία Campus Sportivo που τώρα ονομάζεται Λεμάσια».

Προβιβαστικές από τα U17 του Παναθηναϊκού στα U20, πως νιώθεις για αυτό το σημαντικό βήμα στην καριέρα σου; «Είναι σημαντικό να επιλέγεσαι για την δεύτερη ομάδα του ΠΑΟ που μπορεί να έχεις προοπτική, αλλά θέλει κόπους και θυσίες, τόσο υπομονή όσο και επιμονή. Είναι διαφορετικό επίπεδο από τις άλλες ηλικίες γιατί υπάρχει συναγωνισμός, προσπαθούμε όλοι να διεκδικήσουμε μια θέση θέτοντας ως στόχο την πρώτη ομάδα».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι; Έχεις στο μυαλό του το ενδεχόμενο να επιστρέψεις Κύπρο;
«Προσωπικοί μου στόχοι είναι η βελτίωση μου και μια θέση στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού ώστε μελλοντικά να μου δοθεί η ευκαιρία για να αγωνιστώ ίσως σε κάποια ομάδα του εξωτερικού. Η επιστροφή μου στην Κύπρο δεν είναι μέσα στις προτεραιότητες μου αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχει και το θέμα του στρατού (το επόμενο καλοκαίρι κατατάσσομαι)».

Η Εθνική ομάδα είναι ένα κομμάτι που σε αφορά φαντάζομαι...
«Μέχρι τώρα δεν έχω καλεστεί για να αγωνιστώ στις εθνικές ομάδες. Αν μου δοθεί η ευκαιρία θα το ήθελα πολύ».