ΑΕΛ Κ19: Επιτυχημένη παρουσία στο Αϊντχόβεν (Φώτος)

Με πολύτιμες εμπειρίες και παραστάσεις επέστρεψε από το Αϊντχόβεν της Ολλανδίας η ομάδα Κ19 της ΑΕΛ όπου μετέβη στα πλαίσια του Erasmus+.

 

Η επίσημη ενημέρωση από το γραφείο Τύπου της ομάδας:

Επέστρεψε στην Κύπρο η ομάδα Κ19 της ΑΕΛ μετά από την επιτυχημένη παρουσία της για δώδεκα ημέρες στο Eindhoven της Ολλανδίας, όπου μετέβη στα πλαίσια του έργου του Erasmus+ “Skills Development Of Football Academy Members For Increasing Their Employment Prospects”.

Κατά την παραμονή της ομάδας στο Eindhoven οι ποδοσφαιριστές αλλά και οι προπονητές που τους συνόδευαν είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με διακεκριμένους ποδοσφαιριστές, καταξιωμένους προπονητές και άλλες ομάδες Aκαδημιών από όλη την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, οι προπονήσεις πραγματοποιούνταν από τoν οργανισμό World Soccer Partners B.V., ιδρυτής του οποίου είναι ο πρώην διεθνής καταξιωμένος ποδοσφαιριστής και νυν UEFA-A προπονητής νέων της PSV Eindhoven’s Youth Academy, Joonas Kolkka. Ο κ. Joonas Kolkka μαζί με μια καταξιωμένη ομάδα προπονητών των ακαδημιών της PSV Eindhoven ανέλαβαν τη διεξαγωγή των προπονήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της ομάδας στην Ολλανδία. Ο κ. Martin De Haat (προπονητής της PSV στις αναπτυξιακές ηλικίες) εκτελούσε τις προπονήσεις μαζί με τους Stephan Toonen (προπονητής τερματοφυλάκων στην PSV) και Yannick Van Der Schee (προπονητής φυσικής κατάστασης στην PSV).

Επιπρόσθετα τόσο οι ποδοσφαιριστές όσο και οι προπονητές της Ακαδημίας μας συμμετείχαν σε σεμινάρια που διεξάγονταν με την παρουσία των πιο πάνω προπονητών αλλά και άλλων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών. Τα σεμινάρια είχαν ως στόχο να επιμορφώσουν τους ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας της ΑΕΛ όσο και τους προπονητές σε πληθώρα θεμάτων τεχνικής και τακτικής που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο αλλά και άλλων γενικότερου ενδιαφέροντος όπως  θέματα διατροφής, ψυχολογίας, lifestyle επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, καριέρας και επαγγελματικών προοπτικών, προετοιμασίας πριν τον αγώνα, κλπ.

Επιπλέον η αποστολή επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της PSV Eindhoven και παρακολούθησε αγώνες του περίφημου τουρνουά  Otten Cup, που απευθυνόταν σε ομάδες Κ19 και στο οποίο έλαβαν μέρος η PSV Eindhoven, η Manchester United, η Paris Saint Germain,η Inter, η Anderlecht, η Cruzeiro, η Estudiantes και η  Gladbach.

Καταληκτικά μέσα και  από την παρουσία της ομάδας Κ19 στην Ολλανδία η  Ακαδημία της ΑΕΛ ενδυνάμωσε τους δεσμούς και τις συνεργασίες της με διεθνείς ποδοσφαιρικές ομάδες και αναγνωρισμένους οργανισμούς, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν γνώση και εξειδίκευση στα μέλη της Ακαδημίας και στους προπονητές. Όσον αφορά δε τους συμμετέχοντες το όλο πρόγραμμα τους βοήθησε ώστε να αναπτύξουν γλωσσικές, κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες, στοιχεία τα οποία θα ενισχύσουν την ενεργή συμμετοχή τους στην κοινωνία και θα τους βοηθήσουν στην μετέπειτα επαγγελματική τους ανέλιξη και στην επιτυχή απασχόλησή τους στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η ΑΕΛ, πάντα κοντά στους νέους, άδραξε την ευκαιρία του προγράμματος Erasmus+ για να προσφέρει στα μέλη της Ακαδημίας της και στους προπονητές της περισσότερες γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του ποδοσφαιρικού χώρου με επαγγελματισμό και ικανότητα. Το πρόγραμμα Erasmus+ έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανοίξουν τους ορίζοντές του και να ταξιδέψουν στην Ολλανδία για μια πλήρη κατάρτιση επί του αντικειμένου τους και ευελπιστούμε ότι στο μέλλον θα υπάρξουν ακόμη περισσότερες ευκαιρίες τέτοιου είδους για την ΑΕΛ.