Από τη Νότια Αφρική για το… όνειρο! (Δηλώσεις/Φώτος)

Ο Λοΐζος Φωτίου είναι Κύπριος που μεγάλωσε στη Νότια Αφρική και πέρσι ήρθε στο νησί μας για να κυνηγήσει το ποδοσφαιρικό του όνειρο.

Ο ταλαντούχος μέσος του ΑΠΟΕΛ με καταγωγή απ΄την Πάφο, ήταν απολαυστικός στο εντυπωσιακό 9-0 επί του Ακρίτα Χλώρακας στους Κ17 και μίλησε στην ιστοσελίδα μας kerkida.net, με το τέλος του ματς…

Οι δηλώσεις του στην κάμερα μας και πιο κάτω μετάφραση και φωτογραφίες του... εν δράσει

Για το παιχνίδι… “Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλά απλά δεν ήμασταν τόσο δυνατοί όσο στο δεύτερο γιατί στο πρώτο παίξαμε 1-2 αγγίγματα όμως δεν μπορούσαμε να τελειώσουμε φάσεις. Με την ανάπαυλα ο προπονητής μας μίλησε και όλα άλλαξαν αφού μας είπε να αναπτυσσόμαστε καλύτερα σαν ομάδα”.

Για την απόδοση του φέτος… “Στην αρχή της σεζόν δεν ξεκίνησα καλά όμως με βοήθησαν πάρα πολύ ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου. Χωρίς αυτούς δεν θα έπαιζα όπως παίζω τώρα και τους ευχαριστώ”.

Για τον τρόπο που παίζει… “Παίζω καλά λόγω των συμπαικτών μου… Μου αρέσει πολύ να παίζω με 1-2 αγγίγματα της μπάλας. Θέλω να παίζω απλά αφού το απλό ποδόσφαιρο είναι ο καλύτερος τρόπος να παίζεις. Αυτό το έμαθα από τον προπονητή μου στο ΑΠΟΕΛ, έναν από τους καλύτερους κόουτς που είχα. Τον ευχαριστώ για όλα”.

Για τη σημερινή του απόδοση… “Είχα αρκετές φάσεις… Δεν έκανα πολλές ασιστ όμως ξεκινούσα τις φάσεις από πίσω για να κτίσουμε και να ανέβουμε ψηλά”.

Για την απόφαση του να έρθει στην Κύπρο… “Είμαι από τη Νότια Αφρική και από πέρσι ήρθα να παίξω εδώ στην Κύπρο. Το όνειρο μου είναι μια μέρα να παίξω στην πρώτη ομάδα του ΑΠΟΕΛ και πρέπει να δουλέψω σκληρά για αυτό. Το επίπεδο εδώ είναι υψηλό, υπάρχει ταλέντο και δουλεύουν πολύ καλά. Στη Νότια Αφρική τους αρέσει να κάνουν και λίγο πλάκα αν και δεν παίζουν κακό ποδόσφαιρο. Τώρα είμαι στο ΑΠΟΕΛ, μια πολύ καλή, τοπ ομάδα…”

Για τον στόχο του φέτος… “Να είμαι καλύτερος από ότι ήμουν πέρσι. Γενικά να βελτιώνομαι συνεχώς”.

Για το ΑΠΟΕΛ… “Νομίζω φέτος το ΑΠΟΕΛ έπαιξε καλύτερα στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάνοντας παιχνίδι με 1-2 αγγίγματα της μπάλας σε αρκετά ματς. Πιστεύω δούλεψαν σκληρά για αυτό. Στο πρωτάθλημα δεν το παρακολούθησα τόσο όμως από όσο είδα δεν ξεκινήσαμε καλά. Παρ' όλα αυτά τώρα νομίζω πως θα πάμε καλύτερα”.

Για το παιχνίδι της πρώτης ομάδας με την Τότεναμ… “Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να παίξουμε απλά και γρήγορα γιατί οι Άγγλοι είναι πολύ δυνατοί. Ελπίζω να πάμε καλά”.

Για τους παίκτες που θαυμάζει… “Ο αγαπημένος μου παίκτης από το ΑΠΟΕΛ είναι ο Βινίσιους γιατί παίζει απλό ποδόσφαιρο και από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο ο Κρίστιανο Ρονάλντο”.

Δείτε ακόμη:

Δηλώσεις Ανδρέα Γιαλλούρη