Συζήτηση για την ανάπτυξη των Ακαδημιών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Γραφεία της ΚΟΠ στην παρουσία των τεχνικών τιμ των μικρών Εθνικών μας ομάδων και τεχνικών Διευθυντών και προπονητών Ακαδημιών η πρώτη συνάντηση για συζήτηση της εκπόνησης Προγράμματος Ανάπτυξης Ακαδημιών το οποίο θα εφαρμοστεί τη διετία 2018-2020.

Μιλώντας στους παρόντες προπονητές, ο Τεχνικός Διευθυντής της ΚΟΠ Σάββας Κωνσταντίνου τόνισε πως είναι ευθύνη όλων, Ομοσπονδίας και Σωματείων, μέσω της κατάλληλης εκπαίδευσης και του κατάλληλου σχεδιασμού,  να δημιουργήσουν σωστούς και ανταγωνιστικούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι να είναι σε θέση να αγωνιστούν στις ομάδες τους αλλά και στις Εθνικές μας ομάδες

"Εκτός από το να παραπονιόμαστε ότι δεν αγωνίζονται Κύπριοι ποδοσφαιριστές στις ομάδες μας, πρέπει να δούμε πως οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές να μπορούν να ανταγωνίζονται τους ξένους. Αυτό θα γίνει μόνο με την εφαρμογή σωστού πλάνου ανάπτυξης των Ακαδημιών μας", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντίνου. 

Στη σημερινή συνάντηση έγινε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και αποφασίστηκε η δημιουργία ομάδων εργασίας αποτελούμενη από προπονητές και τεχνικούς Διευθυντές ομάδων αλλά και Ομοσπονδιακών προπονητών με στόχο το τελικό πλάνο Ανάπτυξης Ακαδημιών να είναι έτοιμο στους επόμενους δύο μήνες.

Από ιστοσελίδα ΚΟΠ