Έχασε την «κάρτα»

Η πίεση ... της έδρας «κτύπησε» και τον πρωταθλητή μας

Ο Γιώργος Αχιλλέως έχασε την «κάρτα» και το βάθρο  ενώ προηγουμένως (ξανα) ισοφάρισε το παγκόσμιο ρεκόρ
---------------------------------------------

•    Ο πρωταθλητής μας σε άλλο ένα διεθνή αγώνα (όπως και στο CYPRUS GRAND PRIX), πέτυχε το απόλυτο 125/125, πέρασε επικεφαλής στον ημιτελικό όμως τελικά έμεινε εκτός μεταλλίων και αυτή τη φορά έχασε και την ολυμπιακή κάρτα

•    Τις δυο πρώτες θέσεις και τις ολυμπιακές κάρτες εξασφάλισαν ο Σαΐφ Μπιν Φουτάις από τα ΗΑΕ και ο Σουηδός Μάρκους Σβένσον

•    Νικήτρια στο σκητ γυναικών η Ιταλίδα Ντιάνα Μπακόσι

Όπως και στους διεθνείς αγώνες του CYPRUS GRAND PRIX τον περασμένο Φεβρουάριο, στο ίδιο σκοπευτήριο, έτσι και τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο πρωταθλητής μας Γιώργος Αχιλλέως ισοφάρισε το παγκόσμιο ρεκόρ στο σκητ με 125/125, πέρασε επικεφαλής στον ημιτελικό, όμως στη συνέχεια δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει θέση στο βάθρο... Και το χειρότερο, αυτή τη φορά «κλώτσησε» και τη μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσει μια από τις δυο ολυμπιακές κάρτες για το Ρίο. 

Ο Γιώργος Αχιλλέως για δυο μέρες δεν άφηνε δίσκο να του ξεφύγει, πέτυχε πέντε 25άρια (125/125), πέρασε επικεφαλής στον ημιτελικό όμως, η πίεση της ... έδρας που μιλούσαμε χθες για τα κορίτσια του σκητ, «κτύπησε» και πάλι με αποτέλεσμα ο πρωταθλητής μας να έχει δυο άστοχες βολές (14/16) που τον άφησαν εκτός τελικού. Στη συνέχεια, σε αγώνα σιουτ οφ, για είσοδο στον μικρό τελικό, έχασε από το Ρώσο σκοπευτή Αντόν Αστάκοφ, ο οποίος είχε επίσης 14/16 και περιορίστηκε στην πέμπτη θέση. Το χρυσό μετάλλιο στο σκητ ανδρών εξασφάλισε ο Σαΐφ Μπιν Φουτάις από τα ΗΑΕ (15/16 + 14/16 + 4), το αργυρό ο Σουηδός Μάρκους Σβένσον (16/16 + 14/16 + 3) και το χάλκινο ο Ρώσος Αντόν Αστάκοφ που κέρδισε στον μικρό τελικό το Βρετανό Χάρι Τζέρεμι με 13/16 έναντι 12/16. Οι δυο πρώτοι αθλητές εξασφάλισαν και τις δυο ολυμπιακές κάρτες (Quota Places).

Οι άλλοι δυο διεθνείς μας Ανδρέας Χάσικος (120/125) και Αντώνης Ανδρέου (115/125) τερμάτισαν στη 17η και 72η θέση αντίστοιχα. 

H Ιταλίδα Μπακόσι το σκητ γυναικών
Το χρυσό μετάλλιο στο σκητ γυναικών εξασφάλισε η Ιταλίδα Ντιάνα Μπακόσι, το αργυρό η Κινέζα Ξιουμίν Γιου και το χάλκινο η Αμερικανίδα Μόρκαν Κράφτ. Λόγω του ότι η Ιταλία και οι ΗΠΑ είχαν ήδη «κλειστές» τις δυο θέσεις για το Ρίο, τις ολυμπιακές κάρτες εξασφάλσιαν η Κινέζα αργυρή νικήτρια και η Σουτίγια Τζιουχαλοεμίντ από τη Θαϋλάνδη που κατέλαβε την τέταρτη θέση.