Εύγε και έπαινος στη ΣΚΟΚ

Στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία  η διοργάνωση των αγώνων του  Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής της ISSF, στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας, τόσο από αγωνιστικής, όσο και  από   οργανωτικής πλευράς. Το εύγε και ο έπαινος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού στην Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου για την άρτια διοργάνωση. Στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Πρόεδρο της ΣΚΟΚ κ. Δημήτρη Λόρδο, στον Διευθυντή των Αγώνων κ. Πέτρο Κυρίτση και όλους όσους αποτελούσαν την οργανωτική ομάδα, ο ΚΟΑ απευθύνει θερμά συγχαρητήρια.

Τέτοιας διεθνούς εμβέλειας διοργάνωση αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την χώρα μας και τον Αθλητισμό μας. Η Κύπρος κατέχει την πρώτη θέση στον Παγκόσμιο Σκοπευτικό χώρο, στη διοργάνωση μεγάλων αγώνων και αυτό το τονίζουν περίτρανα οι αριθμοί: Οκτώ Παγκόσμια Κύπελλα, τρία Πανευρωπαϊκά και τρία Παγκόσμια πρωταθλήματα. Όλα αυτά έχουν καταστήσει την Κύπρο ως ένα από μεγάλα  κέντρα της Παγκόσμιας Σκοποβολής. Η ανάθεση στη ΣΚΟΚ των μεγάλων αυτών διεθνών διοργανώσεων  από την Παγκόσμια και την Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία, πηγάζει και από το γεγονός της εκτίμησης, του σεβασμού, της αναγνώρισης και της εμπιστοσύνης  που τυγχάνουν οι αξιωματούχοι της ΣΚΟΚ και ιδιαίτερα  ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Λόρδος. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ηγεσία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής, η οποία βρισκόταν σύσσωμη στην Κύπρο, εξέφρασε για μια ακόμη φορά τον απέραντο ενθουσιασμό της για την άρτια διοργάνωση, αναθέτοντας στη χώρα μας και τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2016. Για πρώτη φορά συμβαίνει να διοργανωθούν δύο συνεχόμενα Παγκόσμια Κύπελλα στην ίδια χώρα.

Η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, χαρακτηρίζεται και η διοργάνωση των ρεκόρ. Για πρώτη φορά στην ιστορία συμμετείχαν 77 χώρες, καθώς και 500 αθλητές και 250 συνοδοί. Στους αγώνες κερδήθηκαν δέκα κάρτες για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέϊρο.

Όσον αφορά τις Κυπριακές συμμετοχές τα αποτελέσματα των αθλητών μας θεωρούνται αξιόλογα. Ξεχώρισε ο Γιώργος Αχιλλέως, ο οποίος ισοφάρισε το Παγκόσμιο ρεκόρ στο Σκήτ, αλλά στον τελικό στάθηκε άτυχος και κατετάγη πέμπτος.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο της πετυχημένης διοργάνωσης, είναι ότι αυτή ενίσχυσε σημαντικά και τον αθλητικό μας τουρισμό. Οι ξένες αποστολές παρέμειναν στο νησί μας για 12 μέρες, ανεβάζοντας τον αριθμό των διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία μας στις 7.000.

Τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου έζησε από κοντά και η Πρόεδρος του ΚΟΑ Δρ Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα. Ο Οργανισμός στήριξε και ενίσχυσε την ΣΚΟΚ και για αυτή τη διοργάνωση. Η Πρόεδρος του ΚΟΑ μιλώντας με τους αξιωματούχους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής, ένιωσε μεγάλη περηφάνια για τον τρόπο που μιλούν για την Κύπρο και το επίπεδο του αθλήματος, την εμπειρογνωμοσύνη των παραγόντων μας και την τεχνογνωσία στο άθλημα.