Καλή εμφάνιση στο Ντακάρ ο Παρέλλης

Λίγες μέρες μετά την παρθενική του συμμετοχή σε Diamond League, στη Σαγκάη της Κίνας, ο Απόστολος Παρέλλης ταξίδεψε στο Ντακάρ της Σενεγάλης, όπου την Παρασκευή (22/05) αγωνίστηκε σε μίτινγκ της σειράς World Challenge της IAAF. Ο Κύπριος δισκοβόλος πήρε την 4η θέση στον αγώνα με καλύτερη βολή τα 61.28μ., έχοντας όμως γενικότερα μια πολύ καλή εμφάνιση, που τον αφήνει ικανοποιημένο.

Ο Παρέλλης πέρασε από αρκετά εμπόδια μέχρι να αγωνιστεί στην Αφρικάνικη χώρα. Υπέστη τεράστια ταλαιπωρία στο ταξίδι από την Κίνα στη Σενεγάλη (μέσω Γερμανίας και Ισπανίας), αφού ένα χαλασμένο αεροπλάνο τον καθυστέρησε κατά μία μέρα, ενώ οι διοργανωτές τελικά διεξήγαγαν το αγώνισμα της δισκοβολίας μια μέρα νωρίτερα απ΄ το υπόλοιπο μίτινγκ, την Παρασκευή, με αποτέλεσμα να χαθεί άλλη μια μέρα προετοιμασίας. Όμως παρά τα προβλήματα, ο αθλητής του ΓΣΠ είχε δύο βολές πάνω από τα 61 μέτρα και άλλες δύο κοντά στα 61μ. Κατά σειρά, ο Παρέλλης έριξε στο Ντακάρ 60.94μ., 58.88μ., 61.04 μ., άκυρο, 61.28μ. και 60.76μ.

«Καλά πήγα, ήταν όλες σταθερές οι βολές. Δεν περίμενα να ρίξω τόσο καλά, αφού πέρασα από πολλή ταλαιπωρία μέχρι να αγωνιστώ. Πληροφορήθηκα την Πέμπτη, όταν έφτασα, ότι θα έριχνα την επομένη και όχι το Σάββατο. Μέχρι πέρσι ήταν η σφαιροβολία που λάμβανε χώρα την Παρασκευή, όμως φέτος οι διοργανωτές μετακίνησαν το δίσκο», μας είπε ο Απόστολος και συμπλήρωσε: «Επειδή είναι η πρώτη φορά που μπαίνω σε τέτοια διαδικασία, με το πηγαίνω από το ένα μίτινγκ στο επόμενο, δεν ήξερα πως θα τα πήγαινα. Ένιωθα πάντως στο Ντακάρ λίγο καλύτερα απ΄ ότι στη Σαγκάη και οι βολές μου ήταν καλύτερες».

Πλέον, ο Παρέλλης βρίσκεται σε αναμονή για τα επόμενα ραντεβού που θα του εξασφαλίσει η μάνατζερ του. «Μου άρεσε πολύ η διαδικασία με τα μίτινγκ, όμως με κούρασε αρκετά. Προς το παρόν θέλω να επιστρέψω στην Κύπρο, να ξεκουραστώ 1-2 μέρες και μετά θα με ενημερώσει η μάνατζερ μου για τους επόμενους αγώνες που θα πάω».

Ο Απόστολος Παρέλλης έχει καλύτερη φετινή επίδοση 65.04μ., που έριξε στο Ευρωπαϊκό Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων, μια μεγάλη επίδοση που του εξασφάλισε τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου τον Αύγουστο. Ο εθνικός μας ρέκορντμαν (σ.σ. 65.36μ., από το 2012) στη δισκοβολία έχει στο μυαλό του και το όριο πρόκρισης για το Ρίο, που είναι τα 66 μέτρα. «Για το όριο δεν με απασχολεί τόσο, όσο το να ρίξω καλά τον Αύγουστο στο Παγκόσμιο. Για το όριο των Ολυμπιακών Αγώνων έχουμε καιρό ακόμη. Η βολή μπορεί να βγει σε κάποιον αγώνα σύντομα ή ακόμη και του χρόνου», είπε.