Τα είπε μέσω Facebook με τους υποστηρικτές του

Απευθείας επικοινωνία με τους φίλους και υποστηρικτές του είχε το απόγευμα της Τετάρτης (01/07) μέσω της επίσημης του σελίδας στο Facebook ο Γιώργος Αχιλλέως. Ο Κύπριος σκοπευτής διοργάνωσε ένα event Q&A, στη διάρκεια του οποίου για μία ώρα δεχόταν ζωντανά και απαντούσε ερωτήσεις από τον κόσμο.

«Ήταν μεγάλη μου χαρά που είχα την ευκαιρία να δεχτώ σε πραγματικό χρόνο τη στήριξη του κόσμου. Το έχω δηλώσει και παλαιότερα, πως για ένα μοναχικό άθλημα όπως η σκοποβολή, είναι πολύ σημαντικό να ξέρω ότι έχω κόσμο που με στηρίζει», δήλωσε ο Αχιλλέως μετά την ολοκλήρωση της online εκδήλωσης.

Έμφαση στο Ρίο
Διάφορα ήταν τα θέματα για τα οποία ρωτήθηκε ο Αχιλλέως, με την έμφαση να δίνεται στους επερχόμενους Αγώνες στο Ρίο. Ο Κύπριος Ολυμπιονίκης ρωτήθηκε επίσης για το άθλημα, τις προοπτικές για το μέλλον, το όπλο του και τη μεγαλύτερη του επιτυχία. Αρκετοί ήταν οι χρήστες του Facebook που δεν είχαν ερώτηση, αλλά εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία της ζωντανής εκδήλωσης για να στείλουν τις ευχές τους στον Γιώργο, με τον αθλητή να ανταποκρίνεται ιδιαίτερα θετικά.

«Ο μεγάλος μου στόχος είναι το Ολυμπιακό μετάλλιο, είναι κάτι που δηλώνω δημόσια. Γι΄ αυτόν τον στόχο παλεύω κάθε μέρα», απάντησε σε ερώτηση για την Ολυμπιάδα, ενώ για την εξασφάλιση της κάρτας, είπε πως «ελπίζω (σ.σ. να έρθει) στον επόμενο μου αγώνα, που είναι οι Πανευρωπαϊκοί».

Όσο για την πίεση ενόψει Ρίο, ο Αχιλλέως τόνισε πως «μετά από τέσσερις Ολυμπιάδες και δεκάδες μεγάλους αγώνες, μπορώ να πω ότι ζω με την πίεση. Έχω την τύχη να συνεργάζομαι με μια ομάδα ειδικών, που με βοηθάνε. Και είμαι σίγουρος ότι στο Ρίο θα είμαι έτοιμος 100%».

Το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2007 ξεχώρισε ως την κορυφαία του στιγμή, λέγοντας πως «ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα μου (μέχρι την επόμενη!). Και επειδή ήρθε αυτή η επιτυχία στη διοργάνωση που έγινε στην Κύπρο».

Για το μέλλον του αθλήματος, ο Αχιλλέως είπε πως «ταλέντο υπάρχει μπόλικο» και συμπλήρωσε ότι «από θέμα οργάνωσης, συνθηκών και εξειδίκευσης από προπονητές καθώς και στήριξης από ομοσπονδία και Πολιτεία, είμαστε σε εξαιρετικά επίπεδα».

Ρωτήθηκε για το Μπακού, λέγοντας πως οι 1οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες «ήταν εξαιρετική διοργάνωση, επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων», ενώ για το όπλο του, είπε πως «χρησιμοποιώ το 73 cm, Beretta DT11, αφού θεωρώ ότι το σκιτ χρειάζεται πλέον το συγκεκριμένο όπλο, αφού έχουν προστεθεί καινούργιοι δίσκοι, μακρινοί».

Η παρέμβαση του προπονητή
Στη διάρκεια του Q&A, ερώτηση υπέβαλε και ο Piero Genga, ο Ιταλός ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής μας ομάδας! «Κύριε Γιώργο, είσαι ο καλύτερος σκοπευτής στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Πιστεύεις ότι θα μπορέσεις να διατηρηθείς σε αυτήν την κατάσταση μέχρι τις 12 και 13 Αυγούστου 2016;», ήταν τα λόγια του κόουτς, ο οποίος αναφερόταν στο διήμερο του σκιτ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο! Γελώντας ο Αχιλλέως, του απάντησε αστειευόμενος: «Τσιάο Πιέρο! Θα χρειαστώ να βρω έναν καλό προπονητή για να το πετύχω αυτό! Έχεις κάποιον να προτείνεις;», ενώ συμπλήρωσε με πιο... σοβαρό ύφος: «Σ΄ ευχαριστώ για όλη την υποστήριξη και είμαι χαρούμενος που έχω ένα άτομο σαν εσένα δίπλα μου».

Χαιρετισμοί από το κατεχόμενα
Ένας χρήστης του Facebook, ονόματι Derken Oru, ο οποίος είναι και ο ίδιος σκοπευτής, αφού τον ρώτησε για την άσπρη ταινία που βάζει στην άκρη της κάννης («το βάζω για να μπορώ να βλέπω καλύτερα»), ακολούθως του ευχήθηκε τα καλύτερα στο Ρίο, λέγοντας του πως «ζω στη βόρεια Κύπρο και θα ήθελα πολύ να σε δω να αγωνίζεσαι». Ο Αχιλλέως του απάντησε ότι θα ήταν χαρά του να προπονηθούν μαζί στο σκοπευτήριο Λευκωσίας, ενώ μιλώντας μαζί με την ομάδα του στο γραφείο, μετά το event, μας είπε πως ο ίδιος έχει πολλούς φίλους από την Τουρκία, αλλά και Τουρκοκύπριους συμπαίκτες στην Εθνική μας, με τους οποίους οι σχέσεις είναι εξαιρετικές.