Έναρξη στο 13ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων

Έντεκα Κύπριοι αθλητές παρέλασαν στην τελετή έναρξης στην Τιφλίδα

Με τη 15χρονη αθλήτρια του τζούντο, Βασιλική Κούρρη, να καθοδηγεί ως σημαιοφόρο τους υπόλοιπους δέκα αθλητές της κυπριακής αποστολής, διεξήχθη το βράδυ της Κυριακής (26/07) στο στάδιο Mikheil Meskhi η τελετή έναρξης του 13ου Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νέων.

Το στάδιο της Λοκομοτίβα Τιφλίδας φιλοξένησε πάνω από 15.000 θεατές, που έδωσαν όμορφο παλμό στην τελετή. Η τελετή έναρξης ξεκίνησε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με αναφορά στην πλούσια ιστορία της Γεωργίας, ενώ ακολούθησε η παρέλαση των 50 χωρών που συμμετέχουν.

Μετά τους χαιρετισμούς από τον πρωθυπουργό, Irakli Garibashvili και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής, Patrick Hickey, η βραδιά ολοκληρώθηκε με το υπόλοιπο της καλλιτεχνικής εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 1500 άτομα. Η έμφαση της τελετής δόθηκε στην ιστορία της Γεωργίας, αναδεικνύοντας μέσω του σκηνικού τον ορεινό και θαλάσσιο χαρακτήρα της χώρας του Καυκάσου.

Το πρωί της Δευτέρας (27/07) ξεκινά η αγωνιστική δράση των Αγώνων, που θα ολοκληρωθούν το Σάββατο (01/08). Εννιά αθλήματα βρίσκονται στο καλεντάρι της διοργάνωσης, με σχεδόν 4000 αθλητές να δίνουν το παρών τους.

Ηρόδοτος Μιλτιάδους (Απεσταλμένος ΕΑΚ)