Χάλκινη η Βασιλική Κούρρη!

Η Κύπρια αθλήτρια του τζούντο κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της Κύπρου στο 13ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων

Στον πίνακα των μεταλλίων του 13ου Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νέων αναγράφεται πλέον η Κύπρος, μετά το θρίαμβο της Βασιλικής Κούρρης στα -40 κιλά του τζούντο. Η 15χρονη, που αποτέλεσε τη σημαιοφόρο της χώρας μας στην τελετή έναρξης, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο την Τρίτη (28/07), κερδίζοντας στον μικρό τελικό.

«Είμαι πολύ χαρούμενη. Είναι μεγάλη τιμή για μένα το μετάλλιο και χαίρομαι που μπόρεσα και δικαίωσα τον προπονητή μου και την ομάδα μας για τις προσδοκίες που είχαν», μας είπε η Κούρρη, λίγο μετά την απονομή των μεταλλίων. «Είναι τεράστια επιτυχία. Είμαι περήφανος για την Βάσια», τα λόγια του προπονητή της, Μαρίνου Πίπονα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μετάλλιο της Κούρρη είναι το 13ο για την Κύπρο στην ιστορία της συγκεκριμένης διοργάνωσης και μόλις το πρώτο που κατακτήθηκε εκτός στίβου!

Η Βασιλική Κούρρη είχε προηγουμένως την ευκαιρία να περάσει στον τελικό και να εξασφαλίσει τουλάχιστον το αργυρό μετάλλιο, όμως ένα Yuko για την αθλήτρια του Αζερμπαϊτζάν έκρινε τον αγώνα με 1-0 σε βάρος της Κύπριας. «Ο ημιτελικός είναι σαν τον πρόωρο τελικό. Όποια περάσει από εκεί, θα πάρει κατά 80-90% το χρυσό», μας είπε ο Πίπονας πριν τον αγώνα και δικαιώθηκε, αφού η Χαμίντοβα πήρε τελικά την πρωτιά.

Παρά την απογοήτευση της ήττας στον ημιτελικό, η Βασιλική μπήκε αποφασισμένη στον μικρό τελικό και είχε το πάνω χέρι απέναντι στη Γερμανίδα αντίπαλο της, με τον αγώνα να κρίνεται στις παρατηρήσεις, αφού η αντίπαλος της Κύπριας περιορίστηκε στην άμυνα.
Ηρόδοτος Μιλτιάδους (Απεσταλμένος ΕΑΚ)