Επιστροφή στη δράση με τέσσερις τελικούς

Στόχος το μετάλλιο στη δισκοβολία, ελπίδες στη σφύρα, για οκτάδα στη γυμναστική.

Μετά το ρεπό της Τετάρτης 29 Ιουλίου, οι Κύπριοι αθλητές επιστρέφουν στη δράση την Πέμπτη 30 του μήνα, στην 4η μέρα του 13ου Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νέων που διεξάγεται στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Υποχρεώσεις έχουν τέσσερις αθλητές σε τρία αθλήματα, σε γυμναστική, ποδηλασία και στίβο.

Πρώτος χρονικά θα αγωνιστεί ο Ηλίας Γεωργίου, ο οποίος στις 11:30 το πρωί θα συμμετάσχει στον τελικό του σύνθετου ατομικού της γυμναστικής. Στον προκριματικό της Τρίτης, ο 16χρονος πήρε την πρόκριση ως 19ος στο σύνολο των 24 φιναλίστ, όμως όπως μας είπε ο προπονητής του, Παναγιώτης Σιήππης, στο πρόγραμμα του στα έξι όργανα έκανε λάθη και η θέση του θα έπρεπε να ήταν ψηλότερη. Σε ό,τι αφορά τον τελικό του ατομικού, ο πρωταρχικός στόχος είναι η οκτάδα.

Στις 16:00 ο ποδηλάτης Πέτρος Προκοπίδης θα αγωνιστεί στο δεύτερο του αγώνισμα στην Τιφλίδα, στο Road Race. 104 αθλητές θα εκκινήσουν όλοι μαζί, σε μια διαδρομή 71 χλμ. που περιλαμβάνει τρεις γύρους της θάλασσας της Τιφλίδας, της λίμνης που βρίσκεται στα ανατολικά της πόλης. 

Η μέρα ολοκληρώνεται στο στίβο, με δύο τελικούς. Στις 17:00 η Ηλιάνα Ευαγγέλου θα αγωνιστεί στη σφυροβολία και έχει στόχο ένα ψηλό πλασάρισμα. Η ίδια έχει τις δυνατότητες για κάτι καλό, όμως κρατάει χαμηλούς τόνους. Στις 18:35 ξεκινά ο τελικός της δισκοβολίας, με τον Γιώργο Κονιαράκη να αποτελεί το φαβορί. Μετά το 54.42μ. που έριξε στον προκριματικό, βολή που ήταν δύο μέτρα και 24 εκατοστά πιο μπροστά από τον επόμενο στην κατάταξη, οι προσδοκίες για μετάλλιο έχουν αυξηθεί.

Μικρά από την Τιφλίδα:
- Λίγο πριν εισέλθει η Βασιλική Κούρρη στο τατάμι του τζούντο, την Τρίτη (28/07), κάποιος στην διπλανή κερκίδα άνοιξε μια κυπριακή σημαία, προκαλώντας την ευχάριστη έκπληξη στην κυπριακή αποστολή. Προσεγγίσαμε μετά τον φίλαθλο και μάθαμε πως λέγεται Γιώργος, κατάγεται από τη Γεωργία και η οικογένεια του ζει στο Στρόβολο. Μας είπε μάλιστα ότι γνωρίζει τον τζουντόκα Χρίστο Χριστοδουλίδη.

- Ημέρα χαράς ήταν για το κυπριακό τζούντο η Τρίτη, με την κατάκτηση του μεταλλίου από την Βασιλική. Οι φίλοι της αθλήτριας αλλά και του σπορ παρακολούθησαν ζωντανά τον αγώνα μέσω streaming, ενώ ακολούθως οι αναρτήσεις και τα συγχαρητήρια από τους τζουντόκα στα social media ήταν συνεχόμενες. Ο προπονητής της Κούρρη, ο Μαρίνος Πίπονας, ευχαρίστησε την κυπριακή αποστολή για τη στήριξη και για την παρουσία τους στο γήπεδο.

- Τέσσερα από τα 21 μέλη της κυπριακής αποστολής θα αποχωρήσουν πρόωρα. Στις 30 του μήνα αναχωρούν οι Πόλυς Ιωαννίδης και Παναγιώτης Νεάρχου (τένις) και οι Μαρίνος Πίπονας και Βασιλική Κούρρη (τζούντο), αφού έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις. Η υπόλοιπη αποστολή θα επιστρέψει το πρωί της 3ης Αυγούστου.

Ηρόδοτος Μιλτιάδους (Απεσταλμένος ΕΑΚ)