Τελευταία συμμετοχή στην Τιφλίδα

Ο Ηλίας Γεωργίου αγωνίζεται το Σάββατο (01/08) στον τελικό του δίζυγου.

Μετά από δέκα ημέρες παραμονής στην Τιφλίδα και έξι ημέρες αγωνιστικής δράσης, η κυπριακή παρουσία στο 13ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων ολοκληρώνεται το Σάββατο 1η Αυγούστου με μία συμμετοχή. Ο Ηλίας Γεωργίου θα αγωνιστεί στις 12:45 στον τελικό του δίζυγου της ενόργανης γυμναστικής.

«Μόνο και μόνο η συμμετοχή στην οκτάδα του τελικού του οργάνου, είναι μεγάλη επιτυχία για τον νεαρό αλλά και την κυπριακή γυμναστική», τονίζει ο προπονητής του Παναγιώτης Σιήππης. Ο Γεωργίου εξασφάλισε την είσοδο του στον τελικό του δίζυγου μέσα από την εμφάνιση του στο σύνθετο ομαδικό της περασμένης Τρίτης.

Μάλιστα, η συμμετοχή του Σαββάτου θα είναι η τρίτη φορά στους Αγώνες στην Τιφλίδα που ο νεαρός θα ανεβεί στις παράλληλες μπάρες, αφού αγωνίστηκε και στο σύνθετο ατομικό της Πέμπτης. Εκεί όπου στα έξι όργανα, η καλύτερη του βαθμολογία ήρθε στο δίζυγο, με 13.650 πόντους! Ο στόχος στον τελικό του οργάνου είναι, κάνοντας ένα τέλειο πρόγραμμα, να ξεπεράσει τους 14.000 πόντους και να πάρει ένα ψηλό πλασάρισμα.

«Στο συγκεκριμένο άθλημα ένας αθλητής στον τελικό μπορεί να πάρει μετάλλιο ή να βρεθεί τελευταίος, αφού η παραμικρή λεπτομέρεια παίζει ρόλο, αλλά και η βαθμολογία των κριτών», τονίζει ο Παναγιώτης Σιήππης. Στον τελικό, ο Ηλίας Γεωργίου θα αντιμετωπίσει δύο Ελβετούς, δύο Γάλλους, ένα Ρώσο, έναν Ουκρανό και έναν Βρετανό.
Ηρόδοτος Μιλτιάδους (Απεσταλμένος ΕΑΚ)