Χάθηκε στις λεπτομέρειες το μετάλλιο

Ο Ηλίας Γεωργίου έκανε αψεγάδιαστο πρόγραμμα, πήρε 14.100 βαθμούς, όμως κατέλαβε την 4η θέση.

Με απογοητευτικό τρόπο, όχι για την εμφάνιση, αλλά για την τελική θέση, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (01/08) η κυπριακή παρουσία στο 13ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων που διεξάγεται στην Τιφλίδα. Ο Ηλίας Γεωργίου κατέλαβε την 4η θέση στον τελικό του δίζυγου, χάνοντας μάλιστα το χάλκινο μετάλλιο την τελευταία στιγμή…

Ο 16χρονος Γεωργίου πήρε 14.100 βαθμούς από το πρόγραμμα του, μένοντας στην 4η θέση, πίσω από τον Γάλλο Καρβάλιο που είχε 14.200 β., τον Ουκρανό Γερμάκοφ που βαθμολογήθηκε με 14.450 β. και τον Βρετανό Φρέιζερ που πήρε 14.600 βαθμούς. Ο Κύπριος αθλητής είχε μάλιστα τη μικρότερη μείωση και απ΄ τους οκτώ φιναλίστ, αφού έλαβε 9.300 βαθμούς, χάνοντας μόλις 0.700, όμως ο αρχικός βαθμός δυσκολίας του προγράμματος του ήταν 4.8, σε αντίθεση με τους πιο πάνω που είχαν μεγαλύτερο συντελεστή.

Η απογοήτευση έγινε μεγαλύτερη από το γεγονός ότι με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων των τεσσάρων από τους οκτώ αθλητές, ο Γεωργίου ήταν πρώτος, δείχνοντας ότι είχε το μετάλλιο. Ακολούθως έπεσε στην 3η θέση, πριν τον προσπεράσει και ο Ουκρανός που αγωνιζόταν τελευταίος.

Ο νεαρός πάντως δεν έδειξε απογοητευμένος μετά τον αγώνα, σε αντίθεση με τον προπονητή του Παναγιώτη Σίηππη, που μας δήλωσε: «Το πρόγραμμα του Ηλία ήταν αψεγάδιαστο. Έκανε όλα όσα έπρεπε και έφτασε πολύ κοντά στο μετάλλιο, αφού είχε τη μικρότερη μείωση απ΄ όλους τους αντίπαλους του. Περιμέναμε τον Βρετανό και τον Ουκρανό, όμως ο Γάλλος μας ήρθε από το πουθενά. Για να φτάσει ως εδώ ξεπέρασε σχεδόν 80 αθλητές που συμμετείχαν στο δίζυγο. Όπως και να ‘χει, είμαστε πολύ περήφανοι για τον μικρό και πιστεύω ότι έχει μέλλον».
Ηρόδοτος Μιλτιάδους (Απεσταλμένος ΕΑΚ)