Ανοικτή η υπόθεση τίτλος

Ανοικτή η υπόθεση τίτλος στο ERC μετά και το ράλι στη Τσεχία 
Επόμενος αγώνας… το CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ράλι Κύπρος

Ο JanKopecký ήταν ο μεγάλος νικητής του έβδομου γύρου του πρωταθλήματος ERC 2015, BarumCzechRallyZlín, Αυτή ήταν και η τέταρτη φορά που κερδίζει τον αγώνα της χώρας του πίσω από τιμόνι ενός ŠkodaFabiaR5.Ο αγώνας ήταν ο έβδομος για το φετινό πρωτάθλημα του ERC ενώ ακολουθεί το CNPΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ράλι Κύπρος στις 25-27 Σεπτεμβρίου. 
Με συνοδηγό τον PavelDresler, ο Kopecký κυριάρχησε μέσα από τις 15 γρήγορες ασφάλτινες ειδικές διαδρομές, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 30 βαθμούς κελσίου. Ο Τσέχος, που ξεκίνησε την τελευταία μέρα με διαφορά 35.4 δευτερολέπτων πέρασε μια τρομακτική στιγμή στην πρώτη ειδική της μέρας αλλά στην συνέχεια χαλάρωσε λίγο το ρυθμό του μέχρι και τον τερματισμό, ο οποίος τον βρήκε να είναι 27.3 δευτερόλεπτα γρηγορότερος από τον δεύτερο VáclavPech με ΜΙΝΙ.
«Όλο το σαββατοκύριακο ήταν φοβερό», δήλωσε ο Kopecký. «Ευχαριστώ θερμότατα την ŠKODAMotorsport για την απίστευτη της δουλειά. Ο κόσμος στις ειδικές ήταν απίστευτος και είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να πάρουμε την νίκη στο τέλος μπροστά από το δικό μας πλήθος. Ευχαριστώ επίσης και τον Pavel για την συνεργασία του και την βοήθεια του. Το FabiaR5 ήταν πολύ δυνατό και αξιόπιστο. Ο αγώνας κύλησε πραγματικά τέλεια». Ο JanKopecký με την νίκη αυτή κατέκτησε και το πρωτάθλημα ράλι Τσεχίας!
Ο περσινός νικητής του αγώνα VáclavPech, ήταν ευχαριστημένος με την δεύτερη θέση κερδίζοντας μάλιστα και δυο ειδικές με το MiniJohnCooperWorksS2000 που οδήγησε.
Ο Πολωνός KajetanKajetanowicz στάθηκε στην τρίτη θέση του βάθρου και άνοιξε περαιτέρω την απόσταση του από τον Breen στην γενική κατάταξη. Ο Πολωνός είναι πρώτος στο πρωτάθλημα και ήταν ο πρώτος μη-Τσέχος οδηγός που τερμάτισε τον αγώνα έστω και αν το FordFiestaR5 της LOTOSRallyTeam είχε σπασμένη μπροστά αριστερά ζάντα στο τέλος της ενδέκατης ειδικής. Παράλληλα αναγκάστηκε να τρέξει και με μειωμένη ισχύ στις τελευταίες δυο ειδικές.
Ο άλλος διεκδικητής του τίτλου, CraigBreen είχε έναν σκληρό αγώνα με τρία κλαταρίσματα στα ελαστικά του PeugeotRallyAcademy 208 T16. Παρόλα αυτά ο ιρλανδός τερμάτισε τον αγώνα στην έβδομη θέση μετά από σπινάρισμα του HermenKobus  στην προτελευταία ειδική.Ο DávidBotka κέρδισε στην κατηγορία ERC2 με ένα MitsubishiLancerEvolutionIX την στιγμή που ο πρωταθλητής της κατηγορίας Junior, EmilBergkvist κέρδισε τον αγώνα στην πρώτη του εμφάνιση στην Τσεχία.
Μετά και τον έβδομο γύρο του φετινού πρωταθλήματος οι πρωταγωνιστές του ERC ετοιμάζονται για τον Κυπριακό αγώνα με τον Kajetanowicz να έχει στη διάθεση του 159 βαθμούς έναντι 136 του Βreen. Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας αναρριχήθηκε ο AlexeyLukyanuk με 105 βαθμούς ύστερα από την τέταρτη θέση που πήρε στη Τσεχία. Ο νικητής του ράλι Εσθονίας οδήγησε για πρώτη φορά το FordFiestaR5 αντί που EvoX που έτρεχε μέχρι σήμερα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1. Jan Kopecký/Pavel Dresler  ŠKODA Fabia R5          2h12m17.7s
2. VáclavPech/Petr Uhel Mini John Cooper Works S2000  +27.3s
3. KajetanKajetanowicz/JarekBaran Ford Fiesta R5      +39.9s
4. Alexey Lukyanuk/Alexey Arnautov Ford Fiesta R5      +1m10.8s
5. Pavel Valoušek/VeronikaHavelkov ŠKODA Fabia S2000  +2m30.0s
6. Jan Černý/Petr Cernohorsky ŠKODA Fabia S2000      +4m07.0s
7. Craig Breen/Scott Martin Peugeot 208 T16          +4m25.0s
8. Hermen Kobus/Erik de Wild ŠKODA Fabia R5          +4m31.1s
9. Miroslav Jakeš/Jaroslav Novák Citroën DS3 R5          +5m46.2s
10. Jan Jelínek/Petr Machů  ŠKODA Fabia S2000            +6m41.0s
    
Βαθμολογία 7οςγύρος    
1. KajetanKajetanowicz    159
2. Craig Breen            136
3. Alexey Lukyanuk        105
4, Robert Consani        55
5. Slim Plangi            43
6. Bruno Magalhaes        38