Τέσσερις τίτλοι και +200 θέσεις άνοδο

Η 16χρονη τενίστρια που προπονείται στην Ελαιών κατέκτησε μονό και διπλό σε πρωταθλήματα U18 της ITF σε Λίβανο και Ιορδανία

Μετά την παρουσία στα προημιτελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16 που έγινε στη Μόσχα στα τέλη Ιουλίου, η Ελίζα Ομήρου πρόσθεσε τις τελευταίες εβδομάδες και άλλες σημαντικές επιτυχίες στο βιογραφικό της.

Συγκεκριμένα, η 16χρονη (25/08/1999), διεθνής τενίστρια με την ομάδα Fed Cup της Κύπρου, κατέκτησε τέσσερις τίτλους σε δύο πρωταθλήματα ITF U18 Juniors τον Αύγουστο! Πήρε τον τίτλο σε μονό και διπλό στο κατηγορίας 5 Golf Club ITF της Βυρητού στο Λιβάνο και ακολούθως επανέλαβε την ίδια επιτυχία στο Amman International Tournament 1 στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας.

Ο προπονητής της Ομήρου, ο Φώτος Καλλίας, σχολίασε τη νέα διάκριση της αθλήτριας του: «Πρόκειται για πολύ σημαντική επιτυχία για την Ελίζα αλλά και το κυπριακό τένις γενικότερα. Η κατάκτηση διεθνών πρωταθλημάτων Junior της ITF από Κύπριους τενίστες δεν είναι κάτι που βλέπουμε συχνά και η Ελίζα πήρε τέσσερις τίτλους σε δύο εβδομάδες! Και η επιτυχία αυτή γίνεται ακόμη πιο σημαντική, αν αναλογιστούμε ότι είναι μόλις δεκαέξι ετών».

Η πορεία
Αρχίζοντας από το Golf Club ITF της Βυρητού στο Λιβάνο (10-14 Αυγούστου), η Ελίζα κατέκτησε τους δύο τίτλους χωρίς να χάσει σετ! Μάλιστα στο μονό έφτασε στον ημιτελικό χωρίς να χάσει ούτε γκέιμ. Στον τελικό κέρδισε την Μιλάνα Λισόβα του Καζακστάν με 6-2, 6-1. Στο διπλό, όπου είχε παρτενέρ την Ρικίθα Περέιρα από την Ινδία, κέρδισε στον τελικό με 6-2, 6-2 το δίδυμο Λισόβα/Τσελικόφσκαγια.

Ακολούθως, στο Amman International Tournament 1 (17-21 Αυγούστου), η Ομήρου πήρε τον τίτλο στο μονό και πάλι χωρίς να χάσει σετ, κερδίζοντας στον τελικό την Τζιζέλ Φερνάντες από τη Μ. Βρετανία με 6-2, 6-2. Στο διπλό, με συμπαίκτρια και πάλι την Ρικίθα Περέιρα, πήρε τον τίτλο κερδίζοντας το δίδυμο Ιτσινόσε (Ιαπωνία)/Γιαζγκάν (Τουρκία) με 1-6, 6-2, 10-8.

Εκτόξευση στα ράνκινγκ
Ο απολογισμός της Ελίζας σε Λίβανο και Ιορδανία ήταν τέσσερις τίτλοι και δεκαοκτώ νίκες σε ισάριθμα ματς, με μόλις δύο χαμένα σετ, ένα στον ημιτελικό και ένα στον τελικό του διπλού στο Αμμάν! Με την παρουσία της στα δύο πρωταθλήματα, η Κύπρια πρωταθλήτρια ανέβηκε πάνω από διακόσιες θέσεις και έφτασε στο Νο 261 του κόσμου στα U18 της ITF.

«Η άνοδος αυτή είναι κρίσιμη, αφού λόγω της νεαρής της ηλικίας, ανοίγεται ο δρόμος για συμμετοχή στα Junior Grand Slam. Είναι κάτι που θα μας βοηθήσει, αφού από του χρόνου θα αγωνιστεί και σε τουρνουά WTA, παράλληλα με τα Juniors της ITF», τονίζει ο Φώτος Καλλίας.

Και άλλες επιτυχίες
Πέρα από την πορεία της Ελίζας Ομήρου, και άλλοι τενίστες του Φώτου Καλλία είχαν εξαιρετικές εμφανίσεις τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Έντμοντ Ανετζιάν έφτασε στο β΄ γύρο στο Λίβανο σε μονό και διπλό και στα ημιτελικά στο διπλό στην Ιορδανία (με παρτενέρ τον Μενέλαο Ευσταθίου), ενώ ο Χρίστος Αβραάμ προκρίθηκε στους «16» στο μονό σε τουρνουά στο U14 Tennis Europe στο Βέλγιο.