2 στα 2!

Πανευρωπαικό πρωτάθλημα Beach volley U20. Δύο στα δύο  η Κυπριακή ομάδα αντρών και κοιτάει ψηλά.Νέα νίκη της ομάδας μας επί του Ισραήλ αυτή την φορά με 2-1 σετ. 

Σε ένα παιγνίδι -από τα καλύτερα της πρώτης μέρας του πανευρωπαικού πρωταθλήματος - η Κυπριακή ομάδα με τους Γιώργο Χρυσοστόμου και Παντελή Χρηστίδη μετά από ένα συγκλονιστικό παιγνίδι κατάφερε μετά από 3 σετ να πετύχη μία σπουδαία νίκη η οποία κράτησε την ομάδα μας αήττητη στον Α’ όμιλο.

Μετά από ένα εξαιρετικό ξεκίνημα με καταπληκτικό σερβίς αλλά και άμυνα για σεμινάριο οι πάικτες μας κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο σετ με 17-21 και αφού κράτησαν το προβάδισμα σε όλη την διάρκεια του μπαίνοντας κυριολεκτικά φουριόζοι στο δεύτερο.

Με μία επίθεση διαρκείας κατάφεραν και προηγήθηκαμ με 4-12 και όλοι νομίσαμε ότι το παιγνίδι τέλειωσε εκεί αλλά οι Ισραηλίτες με μία υποδειγματική αντεπίθεση και αφού προηγήθηκαν πολλά λάθη από την ομάδα μας οι δύο ομάδες βρέθηκαν να είναι ισόπαλες με 20-20 και το παιγνίδι να «ξεφεύγει» από τα φυσιολογικά του πλαίσια σπάζοντας καρδιες.

Οι φίλαθλοι κυριολεκτικά όρθιοι παρακολουθούσαν την εναλλαγή του σκορ το οποίο άλλαζε χέρια από σερβίς σε σεβίς για να καταλήξη τελικά στην αντίπαλη ομάδα με 27-25 η οποία και ισοφάρισε τα σετ σε 1-1

Οι Ισραηλινοί μετά από αυτή την ανατροπή μπήκαν με την σειρά τους με εξαιρετική ψυχολογία στο τάι μπρέικ και κατάφεραν να προηγηθούν με 9-7 δημιουργώντας και τις προυποθέσεις για την τεράστια ολική ανατροπή και φυσικά την νίκη.

Στην επόμενη φάση οι πάικτες μας ζήτησαν αμέσως time out και η επιστροφή στο γήπεδο μετά από αυτό ήταν μαγική. Παίζοντας ψυχωμένα και γεμάτοι αυτοπεποίθηση  όχι μόνο κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 9-9 αλλά και με την βοήθεια του κόσμου κατάφεραν να προηγηθούν με 13-10 και φυσικά να πάρουν τελικά το σετ με 15-12 σκορ το οποίο σήμανε και τα τρελλά πανηγύρια από όλους όσοι βρεθήκαμε στο γήπεδο.

Με την νίκη της αυτή η κυπριακή ομάδα εξασφάλισε την πρόκριση της στον επόμενο γύρο ενώ στις δηλώσεις τους οι πάικτες μας δήλωσαν για την επόμενη μέρα τυλιγμένοι με την Κυπριακή σημαία « πάμε δυνατά και ψυχωμένα για τον επόμενο αντίπαλο. Δεν κοιτάμε μακρυά μόνο τον επόμενο αντίπαλο. Έχουμε ακόμα ένα αγώνα για τους ομίλους απέναντι στην Ελλάδα και αυτό το παιγνίδι έχει την δική του σημασία . Εμείς πάμε να το κερδίσουμε και αυτό και μετά βλέπουμε ...»

Η επόμενη μέρα θα είναι σαφώς δυσκολότερη αλλά κανείς δεν μπορεί να σταματήση τους πάικτες μας από του να ελπίζουν για ακόμα καλύτερη πορεία ...