Παγκόσμια Μέρα Ειρήνης

7ος αγώνας Δρό.Με.Α Racing 5 χλμ για την Παγκόσμια Μέρα Ειρήνης.

Το σωματείο Δρό.Με.Α Racing υποστηρίζει την Παγκόσμια Μέρα Ειρήνης με μία σειρά από δραστηριότητες στο Πάρκο Αθαλάσσας στη Λευκωσία, το Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου. Με αποκορύφωμα τον 7ο ετήσιο αγώνα δρόμου 5 χλμ, τον αγώνα 800 μ για παιδιά και παράλληλες διασκεδαστικές δραστηριότητες, αυτή η εκδήλωση ευελπιστεί να προάγει ένα μήνυμα ενάντια σε κάθε μορφή βίας που αφορά την οικογένεια, την κοινωνία και την πολιτεία γενικότερα.
‘Η όλη εκδήλωση συνάδει με την γενικότερη μας φιλοσοφία πως ο αθλητισμός ενισχύει μία κουλτούρα σεβασμού μεταξύ των ανθρώπων αλλά και απέναντι στο φυσικό μας περιβάλλον,’ ανέφερε ο πρόεδρος της Δρό.Με.Α Racing, Νίκος Σουρμελής, προσθέτοντας πως ‘επιπρόσθετα αυτό το αθλητικό γεγονός στέλλει και ένα μήνυμα αλληλεγγύης.’
Η όλη εκδήλωση συν-διοργανώνεται από τον Δήμο Αγλαντζιάς, τον ΠΑΣΥΚΑΦ και τον ΣΠΑΒΟ (Σύνδεσμος για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια). Επιπρόσθετα, οι φορείς ΑΝΑΚΥΚΛΟΣ και BAFA (Bikers Against Family Violence) θα προσφέρουν παράλληλες διασκεδαστικές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους.
Ο αγώνας των 5 χλμ, στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν άτομα από 16 ετών και άνω, θα εκκινήσει στο 8:30 πμ, πλησίον της εισόδου του πάρκου που βρίσκεται από την μεριά των Λατσιών (κοντά στον κυκλικό κόμβο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας). Το δικαίωμα συμμετοχής ανέρχεται στα 5 Ευρώ και μέρος των εσόδων θα διατεθεί προς ενίσχυση του έργου του ΠΑΣΥΚΑΦ. Προ-εγγραφές μπορούν να γίνουν διαδικτυακά στο www.dromearacing.com, αλλά και την ημέρα του αγώνα επί τόπου μεταξύ 7:30 – 8:15 πμ. (Απαιτείται συναίνεση γονέων για άτομα κάτω των 18 ετών).
Ο παιδικός αγώνας διασκέδασης 800 μ θα εκκινήσει στις 9:20 πμ και είναι ανοικτός για παιδιά μέχρι 15 ετών. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και εγγραφές (με συναίνεση γονέα) θα γίνονται μεταξύ 7:30 – 8:15 πμ, την ημέρα του αγώνα.
Η εκδήλωση υποστηρίζεται από τον ΚΟΑ και την Webarts και τελεί υπό την αιγίδα της ΚΟΕΑΣ.