Το Global College στηρίζει τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή

Θέση… συνοδηγού στο πλευρό του ανερχόμενου Κύπριου πιλότου Βλαδίμηρου Τζιωρτζή, παίρνει το Global College, επίσημος αντιπρόσωπος  στην Κύπρο του Πανεπιστημίου του Wolverhampton. Στο πλαίσιο της χορηγικής συνεργασίας ο 18χρονος οδηγός αγώνων θα φοιτήσει στον Κλάδο Μηχανικής Οχημάτων του κολεγίου, το οποίο ιδρύθηκε το 1972 και σήμερα κατέχει δεσπόζουσα θέση στον τομέα της εκπαίδευσης.

«Νιώθουμε περήφανοι που στηρίζουμε μια ελπίδα της Κύπρου για διεθνείς διακρίσεις στο χώρο του αυτοκινήτου αλλά και χαρούμενοι που ένας αθλητής που ήδη αγωνίζεται στο εξωτερικό, έχει επιλέξει το κολέγιο μας» σημειώνει ο διευθυντής του Global College  κύριος Γιώργος Κρητικός. Από την πλευρά του ο Βλαδίμηρος, που ακολούθησε φέτος μέρος του πρωταθλήματος Formula Masters της Ρωσίας, λέει: «θέλω να ευχαριστήσω τη διεύθυνση του  Global College για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου, αλλά και να υποσχεθώ ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, τόσο στην πίστα όσο και στις αίθουσες διδασκαλίας, για να τους βγάλω ασπροπρόσωπους». 

Ο υπεύθυνος του Κλάδου Μηχανικής Οχημάτων (Automotive Engineering), κ. Χριστόδουλος Κακουλλής, εξηγεί πως «είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχουμε τον Βλαδίμηρο ανάμεσα στους φοιτητές, καθώς θα μεταφέρει τη γνώση και τις εμπειρίες που αποκόμισε μέσα στις πίστες για περισσότερο από μια δεκαετία, προς όφελος των συμφοιτητών αλλά και του κλάδου γενικότερα». 

Ποιος είναι ο Βλαδίμηρος

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής είναι γιος του πρώην οδηγού αγώνων ράλι, Αντρέα Τζιωρτζή. Γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1997 στη Λευκωσία και σε ηλικία έξι χρόνων συμμετείχε πρώτη φορά στο Πρωτάθλημα Καρτ. Στα οκτώ του αγωνίστηκε πρώτη φορά εκτός Κύπρου. Έχει πάρει επτά εγχώρια πρωταθλήματα στα καρτ, ενώ έκανε δοκιμαστικά με την Formula Renault 2.0. Το 2014 συμμετείχε σε δοκιμαστικά της Formula 3 στις πίστες του Σίλβερστοουν και της Βαλένθια, ενώ το 2014 και το 2015 ακολούθησε μέρος του πρωταθλήματος Formula Masters στη Ρωσία. Στόχος για το 2016 είναι να ακολουθήσει το Ρωσικό Πρωτάθλημα της Formula 4 που είναι πιστοποιημένο από  την FIA. 

Λίγα λόγια για το Global College
Tο Global College ιδρύθηκε το 1972 και μέχρι τον Ιούνιο του 2000 λειτουργούσε ως Σχολή Γραμματειακών Σπουδών με τις επωνυμίες English Tutorial Centre και Tsaousis Secretarial College.  To 2000 μετονομάστηκε σε Global College, ενώ προστέθηκαν καινούριοι κλάδοι σπουδών όπως Business Administration, Automobile Engineering, Υπηρεσίες Ασφάλειας και Προστασίας Προσώπων, Τεχνικός Εγκαταστάσεων Αερίων Καυσίμων, Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων, Τεχνολόγος Ηλεκτρολογίας, Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών καθώς και Μεταπτυχιακό στις Δημιουργικές Τέχνες και Εμψύχωση.   

Σταθμός στην πορεία του ήταν η στρατηγικής σημασίας συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Wolverhampton. Ο Κλάδος Μηχανικής Οχημάτων προσφέρει διετές δίπλωμα, αναγνωρισμένο – πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας και το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών.