Στην Formula 4 NEZ θα τρέξει ο Τζιωρτζής το 2016

Οι διοργανωτές του πρωταθλήματος F4 North Europe Zone (NEZ) Certified by FIA ανακοίνωσαν πρόσφατα τη συμπερίληψη του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή στο grid του 2016. Πρόκειται για μια πολύ ικανοποιητική εξέλιξη για τον 19χρονο Κύπριο πιλότο, ο οποίος με διαβατήριο τις περσινές και προπέρσινές εμφανίσεις στην Formula Russia, εξασφάλισε θέση σε ένα από τα οκτώ περιφερειακά πρωταθλήματα Formula 4 της FIA, ο νικητής του οποίου θα τρέξει το 2017 στο FIA F3 European Championship.

«Σαφώς και είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτή την εξέλιξη, αφού η συμπερίληψη του ονόματός μου στην F4 NEZ Certified by FIA ήταν ο πρώτος στόχος για το 2016. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό βήμα προόδου στην καριέρα μου, αφού πρόκειται για ένα πρωτάθλημα που μπορεί να με οδηγήσει ψηλότερα» λέει ο Βλαδίμηρος. 

Την προσεχή Πέμπτη (11/2) αναχωρεί μέσω Αθήνας για Βαρκελώνη, όπου την ίδια μέρα θα πάει στις εγκαταστάσεις της Koiranen GP στο Μοντμελό για να γίνουν οι μετρήσεις για το κάθισμα του μονοθέσιού του, ενώ ακολούθως θα μεταβεί στην Αραγονία και την πόλη Αλκανίθ, ώστε να λάβει μέρος στο πρώτο επίσημο διήμερο δοκιμαστικό της χρονιάς (13-14/2).

Η συμμετοχή του Βλαδίμηρου στην F4 NEZ γίνεται κατορθωτή χάρη στη στήριξη των χορηγών του που μέχρι της στιγμής είναι η INTERTAXAUDIT, η ALCO Filters, το Global College και η Eurofast. «Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την εμπιστοσύνη και την ευκαιρία που μου δίνουν. Επίσης ευχαριστώ το ταξιδιωτικό γραφείο Top Kinisis για τις διευκολύνσεις που μου προσφέρει» δηλώνει ο Τζιωρτζής και προσθέτει πως: «είναι σημαντικό να βρούμε και άλλους υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας, ώστε η σεζόν να κυλήσει χωρίς εμπόδια». 

Ο πρώτος αγώνας της σεζόν είναι προγραμματισμένος για το Σαββατοκύριακο 19-20 Μαρτίου στην πίστα του Σότσι, όπου φιλοξενείται και ο αγώνας της F1.

Ποιος είναι ο Βλαδίμηρος
Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 6 Απριλίου 1997 αλλά έχει  καταγωγή από το κατεχόμενο Τρίκωμο και τη Μόσχα, απ’ όπου κατάγεται η μητέρα του. Είναι επτά φορές πρωταθλητής Κύπρου στα καρτ, σε διάφορες κατηγορίες. Έχει κάνει δοκιμαστικά στη Formula Renault 2.0 και στην Formula 3 με την West Tec, στο Σίλβερστοουν και στη Βαλένθια. Πέρσι και πρόπερσι μετείχε στην  Formula Masters Russia (ρωσική Formula 3) με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα που τον οδήγησαν στην Formula 4 NEZ.

Λίγα λόγια για την F4 ΝΕΖ Certified by FIA
Πρόκειται για ένα από τα οκτώ πρωταθλήματα της FIA στην Formula 4 που απευθύνεται σε πιλότους 15-23 χρόνων. Διοργανώνεται από την Koiranen GP και περιλαμβάνει τέσσερις αγώνες στη Ρωσία (από δύο σε Μόσχα και Σότσι) και από έναν σε Ολλανδία, Σουηδία και Φιλανδία. Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται το φθινόπωρο και ο νικητής παίρνει μια πλήρη υποτροφία αξίας 350.000 ευρώ για το FIA F3 European Championship (ένα από τα δύο πρωταθλήματα της FIA στην Formula 3). Όλοι οι πιλότοι τρέχουν με ίδιου τύπου μονοθέσια προδιαγραφών Formula 4, που φέρουν κινητήρα Fiat Abarth 1.4 λίτρων απόδοσης 160 ίππων, ενώ για τη μετάδοση υπεύθυνο είναι σειριακό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρωτάθλημα στο http://smpf4championship.com/.