Tρέχει στο Σότσι ο Τζιωρτζής

Ο Κύπριος πιλότος της SMP Racing λαμβάνει μέρος στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν που γίνεται στο πλαίσιο του τέταρτου γύρου της Formula 1
Στο Σότσι της Ρωσίας βρίσκεται από την Μ. Πέμπτη (28/4) ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, ενόψει του ντεμπούτου του στο πρωτάθλημα SMP F4 North Europe Zone είναι πιστοποιημένοαπό την FIA. Ο εναρκτήριος αγώνας της σεζόν γίνεται στο πλαίσιο του τέταρτου φετινού γύρου της Formula 1. 
Το πρόγραμμα για τον 19χρονο Κύπριο πιλότο της SMP Racingπεριλαμβάνει δύο αγώνες, έναν το απόγευμα του Μ. Σαββάτου και έναν το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα, πριν ακριβώς από τον αγώνα της Formula 1. Στα προκριματικά της Μ. Παρασκευής (29/4) συμμετείχε τυπικά απλά για να προκριθεί καθώς μια μικρή αδιαθεσία δεν του επέτρεψε να λάβει μέρος στα ελεύθερα δοκιμαστικά ενώ το απόγευμα συμπλήρωσε μόλις τέσσερις γύρους, σε σχέση με 10-12 των υπόλοιπων.
Την Μ. Πέμπτη (28/4) ο Βλαδίμηρος είχε την τύχη να γνωρίσει τον Ρώσο πιλότο της Formula 1 Daniil Kvyat, ο οποίος ήταν στο πόντιουμ του τελευταίου αγώνα. Και οι 20 διαγωνιζόμενοι του πρωταθλήματος SMP Formula 4 NEZ βρέθηκαν φιλοξενούμενοι στα γκαράζ της Red Bull Racing. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τα γκαράζ της Renault όπου συναντήθηκαν με τον Ρώσο Sergey Sirotkin. Έγινε μάθημα ασφάλειας στους νεαρούς πιλότους από τον Race Director Abdulaziz Al-Thawadiενώ εξετάστηκαν στις γνώσεις τους για τις σημαίες, τα φώτα και τη διαδικασία του αγώνα. Κατόπιν είχαν μια πρώτη  γνωριμία με την πίστα μήκους 5.85χλμ, την οποία περπάτησαν.
«Ήταν απίστευτο συναίσθημα.Είμαι ευγνώμον στο  πρωτάθλημα SMP F4 NEZ που οργάνωσε αυτά τα πράγματα για εμάς. Η Formula 1 είναι το όνειρο όλων μας και το να μπορείς να βλέπεις τι γίνεται στα παρασκήνια οπωσδήποτε αποτελεί μοναδική εμπειρία. Ήμασταν θεατές στην πρώτηημέρα στην πίσω, όμως τώρα ξεκινάει η δράση. Είμαι σίγουρος πωςδενείμαι ο μόνος που ανυπομονεί» δήλωσε ο Τζιωρτζής στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωταθλήματος.
Τον Βλαδίμηρο χορηγούν η ENEOS Motor Oil, η INTERTAXAUDIT, η ALCO Filters, τα KS Tools, η Eurofastκαι το Global College ενώ τον υποστηρίζουν το  κατάστημα PetroSports, τα εστιατόρια Akakikoκαι ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου.