Με έναν βαθμό επιστρέφει ο Τζιωρτζής

Έναν βαθμό σκόραρε ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής στην παρθενική του εμφάνιση στο πρωτάθλημα SMP Formula 4 NEZ Certified by FIA, ο πρώτος φετινός γύρος του οποίου διεξήχθη στο Σότσι, στο πλαίσιο του αγώνα της Formula 1. O βαθμός της 10ης θέσης στη δεύτερη κούρσα, ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, αφήνει στον 19χρονο Κύπριο πιλότο μια γλυκιά ανάμνηση από ένα πολύ δύσκολο τριήμερο που ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς. 

Συγκεκριμένα, λόγω μικρής αδιαθεσίας, οι γιατροί δεν του επέτρεψαν να λάβει μέρος στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Μ. Παρασκευής (29/4) ενώ στα προκριματικά της ίδιας μέρας του επέτρεψαν μόνο τέσσερις γύρους, ώστε να γράψει χρόνο και να προκριθεί στους αγώνες του Σαββατοκύριακου. Ξεκινώντας από το pit lane στον αγώνα του Μ. Σαββάτου (30/4) κατάφερε να τερματίσει 14ος, μεταξύ 20 πιλότων, ενώ την Κυριακή ξεκινώντας 20ος από το grid τερμάτισε 10ος, σκοράροντας έναν βαθμό στο πρωτάθλημα.

«Ήταν ένα δύσκολο τριήμερο. Το ότι κατάφερα να κερδίσω τόσες θέσεις χωρίς να ξέρω την πίστα, την οποία ουσιαστικά μάθαινα την ώρα του αγώνα, με αφήνει ευχαριστημένο και αισιόδοξο ενόψει των δύο γύρων στην Ολλανδία που ακολουθούν» σχολιάζει ο Τζιωρτζής και προσθέτει: «δεν αντιμετώπισα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα και νομίζω οι γιατροί εξάντλησαν την αυστηρότητά τους απαγορεύοντάς μου να λάβω μέρος στα δοκιμαστικά αλλά και να ολοκληρώσω τα προκριματικά».

Τον Βλαδίμηρο χορηγούν η Eneos Motor Oil, η INTERTAXAUDIT, η ALCO Filters, τα KS Tools, η Eurofast και το Global College ενώ υποστηρίζουν τα καταστήματα PetroSports, τα εστιατόρια Akakiko και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου.

Ο Βλαδίμηρος επιστρέφει από το Σότσι γεμάτος εμπειρίες ζωής. Παρακολούθησε τον αγώνα της Formula 1 μέσα από το paddock, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τον Βλάντιμιρ Πούτιν, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος χαιρέτισε έναν προς έναν τους είκοσι νεαρούς πιλότους του SMP Formula 4 NEZ, που συναντήθηκαν τόσο με τον Daniil Kvyat της Red Bull Racing όσο και με τον Sergey Sirotkin της Renault, στα γκαράζ των ομάδων τους.

Οι δύο επόμενοι αγώνες θα γίνουν στο Zandvoort της Ολλανδίας, 13-15 Μαΐου και 3-5 Ιουνίου, αντίστοιχα.