«Κύπελλο Μάχης της Κρήτης»

Για τους Πανελλήνιους Αγώνες Σκοποβολής «Κύπελλο Μάχης της Κρήτης»

ΣΚΟΚ και ΣΚ.Ο. Λευκωσίας μετακομίζουν … στα Χανιά!

•    Πάνω από 40 αθλητές, προπονητές και συνοδοί συμμετέχουν στη φετινή αποστολή της ΣΚΟΚ και της ΣΚΟΛΕΥ, που θα συμμετέχει στους αγώνες τους οποίους η Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδας τους αφιέρωσε στη μνήμη του τέως αθλητή της και προέδρου της ΣΚΟΚ αείμνηστου Λάκη Ψημολοφίτη

Μια από τις μεγαλύτερες (αν όχι η μεγαλύτερη) σκοπευτική αποστολή της Κύπρου, βρίσκεται από χθες στα Χανιά της Κρήτης, προκειμένου οι αθλητές και αθλήτριες να συμμετέχουν στους Πανελλήνιους Αγώνες Σκοποβολής, για το «Κύπελλο Μάχης της Κρήτης», οι οποίοι εντάσσονται στους ευρύτερους εορτασμούς του Δήμου και του Νομού Χανίων για τα 75χρονα της ιστορικής “Μάχης” ενάντια στη γερμανική επίθεση το 1941. 

Φέτος οι αγώνες για το «Κύπελλο Μάχης της Κρήτης» που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαΐου, περιλαμβάνουν όλα τα ολυμπιακά αγωνίσματα της σκοποβολής, κυνηγετικού όπλου και σταθερού στόχου και οι Κύπριοι αθλητές και αθλήτριες θα συμμετέχουν τόσο στο σκητ και τραπ, όσο και στο αεροβόλο πιστόλι και αεροβόλο τουφέκι στις διάφορες κατηγορίες. Τριάντα συνολικά αθλητές και αθλήτριες, τους οποίους συνοδεύουν προπονητές και αξιωματούχοι της ΣΚΟΚ και της Σκοπευτικής Οργάνωσης Λευκωσίας θα αγωνιστούν στο εθνικό σκοπευτήριο Χανίων, κόντρα στους Ελλαδίτες συναθλητές τους, ενώ στην αποστολή περιλαμβάνονται και τρεις Κύπριοι διαιτητές, οι Ευτύχιος Λοΐζου, Σταύρος Σταυρινός και Σωτήρης Μεσαρίτης που έχουν προσκληθεί από την Οργανωτική Επιτροπή για να διαιτητεύσουν στους αγώνες. Την αποστολή της ΣΚΟΚ συνοδεύει ο ταμίας της Ομοσπονδίας Κωστάκης Ξενοφώντος και η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ιβάνκα Μπέλτσιεβα, ενώ επικεφαλής της αποστολής της ΣΚΟΛΕΥ είναι ο πρόεδρος του σωματείου Λουκάς Ψημολοφίτης. Η αποστολή της ΣΚΟΚ συμμετέχει στους αγώνες με βάση το αθλητικό πρωτόκολλο Κύπρου Ελλάδας, ενώ η συμμετοχή των αθλητών της ΣΚΟΕΛΥ, εμπίπτει μέσα στα πλαίσια της Αδελφοποίησής της με τον διοργανωτή Σκοπευτικό Σύλλογο «Ο ΒΑΡΔΑΣ» Χανίων.  

Με απόφαση της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, οι φετινοί αγώνες για το «Κύπελλο Μάχης της Κρήτης» είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του τέως προέδρου της ΣΚΟΚ και της ΣΚΟΛΕΥ αείμνηστου Λάκη Ψημολοφίτη, ο οποίος από το 1970 μέχρι το 1983 που ιδρύθηκε η ΣΚΟΚ, αγωνιζόταν ως αθλητής της εθνικής Ελλάδας στο αγώνισμα του σκητ. Με τα ελληνικά χρώματα, ο Λάκης Ψημολοφίτης πέτυχε σπουδαίες ατομικές και ομαδικές διακρίσεις, αφού υπήρξε Πανελληνιονίκης, ο πρώτος Έλληνας Βαλκανιονίκης και ο πρώτος αθλητής του σκητ που αναδείχτηκε Ολυμπιονίκης, όταν το 1972 κατέκτησε την όγδοη θέση στους Ολυμπιακούς του Μονάχου.

Οι Κύπριοι αθλητές και αθλήτριες που θα πάρουν μέρος στους αγώνες είναι οι ακόλουθοι:

ΣΚΗΤ: Χάρης Αντωνιάδης, Ανδρέας Ξενοφώντος, Στέφανος Νικολαΐδης, Εμμανουήλ Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Λοϊζίδης και Κωνσταντίνα Νικολάου.

ΤΡΑΠ: Κώστας Τάττης, Ανδρέας Μακρής, Αδάμος Σελίπας, Πέτρος Ανδρέου και Ευτύχιος Σωτηρίου

ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΤΟΥΦΕΚΙ: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Αλέξανδρος Πολυκάρπου, Αλέξανδρος Χριστοφόρου, Μιχάλης Μιχαήλ, Ανδρέας Χαραλάμπους, Ανδρέας Αντωνίου, Στυλιανός Γρηγορίου, Χάρης Χαρή, Δημήτρης Παπαλοΐζου, Άρτεμις Πανελή, Ελίζα Κυριάκου, Ειρηάννα Καγιά, Ιακωβία Πιτταρά και Κατερίνα Χαρή. 

ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΠΙΣΤΟΛΙ: Χρίστος Γερασίμου, Μάριος Πολυδώρου, Άλεξ Καμούγερος, Ειρήνη Παντελή και Παναγιώτα Χαραλάμπους