Η Κύπρος στο FISU 2016

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η συμμετοχή της κυπριακής αντιπροσωπείας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού στο 13ο  FISU FORUM 2016, το οποίο διεξάγεται κάθε δύο χρόνια και που φέτος έγινε στο Montpelier της Γαλλίας από τις 4 μέχρι και τις 9 Ιουλίου.

Η Κυπριακή αποστολή αποτελείτο από τους Δρ. Αιμίλιο Σολωμού, Δρ. Εύρος Δημοσθένους και τους φοιτητές μας Αντρέα Διαμαντή και Αντρέα Σπύρου.

Οι φοιτητές μας μάλιστα πέρα από το γεγονός ότι κατάφεραν και κέρδισαν το πρωτάθλημα Beach Volley που διεξήχθη ανάμεσα σε 16 Εθνικές ομάδες – σαν μέρος του αθλητικού προγράμματος – γεγονός που  αποτελεί ιδιαίτερη και τεράστια επιτυχία αφού ο ανταγωνισμός ήταν απέναντι σε τεράστιες χώρες σε μέγεθος και εμπειρίες και η πρωτιά ήταν κυριολεκτικά άθλος. 

Πέρα λοιπόν από αυτή την τεράστια αθλητική επιτυχία οι φοιτητές μας επέδειξαν άλλο ένα ταλέντο και μάλιστα στον χορό, αφού εκτελώντας καταπληκτικά το συρτάκι και το Zorpa the Greek απογείωσαν κυριολεκτικά όλους την νύκτα με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και η αποστολή μας καταχειροκροτήθηκε παρατεταμένα για την εκπληκτική της παρουσία.

Εμφανής όμως ήταν και η παρουσία της αποστολής μας στα πολύωρα επί καθημερινής βάσεως σεμινάρια και τα εργαστήρια, με έντονη μάλιστα παρουσία με σοβαρές παρεμβάσεις αλλά και εισηγήσεις οι οποίες άφησαν άριστες και θετικότατες εντυπώσεις.

Το Κυπριακό μάλιστα περίπτερο αποτέλεσε πόλο έλξης πολλών αποστολών και επισκεπτών, αφού για άλλη μία φορά προβάλαμε με σοβαρότητα την χώρα μας και τον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό αλλά και τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλονται για συνεχή και ανοδική  πορεία σε όλους τους τομείς.

Με παροχή πληροφοριών σε τρείς γλώσσες (Αγγλικά Γαλλικά και Ρωσικά) το περίπτερο μας έτυχε ιδιαίτερα θετικών σχολίων ενώ γεύτηκαν σχεδόν όλοι από τα κυπριακά προϊόντα (Χορηγία του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού) με πολλά και εξαιρετικά σχόλια.

Σε διοικητικό επίπεδο τόσο ο Δρ. Σολωμού όσο και ο Δρ. Εύρος Δημοσθένους ανέπτυξαν ιδιαίτερα σημαντικές και εξαιρετικά καλές σχέσεις με άλλες ομοσπονδίες  και επιβεβαίωσαν τις παλιές.