Κολύμπησαν για καλό σκοπό

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε, ο φιλανθρωπικός κολυμβητικός μαραθώνιος αγάπης. "Για άλλη μια φορά, οι φίλοι κολυμβητές, φανέρωσαν το ευαίσθητο κοινωνικό τους πρόσωπο...!", τόνισε ο πρόεδρος Ματθαίος Ιεροκηπιώτης.

Εκατοντάδες κολυμβητές και άλλοι πολίτες παρευρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου, στα Δημοτικά Μπάνια Πάφου, ανταποκρινόμενοι στη νέα πρωτοβουλία του Σωματείου των Χειμερινών Κολυμβητών Πάφου "Βρυσούθκια Κέλπετρη", για τη διοργάνωση φιλανθρωπικού μαραθωνίου κολύμβησης.  Η φετινή εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με το Paphos Aphrodite Rottary Club και τη στήριξη του Δήμου Πάφου και του Σωματείου Δρομέων "Στέλιος Κυριακίδης.

Με αφετηρία τα Δημοτικά Μπάνια οι κολυμβητές κολύμπησαν μέχρι την παραλία του ΣΟΔΑΠ, σε μια απόσταση δυο χιλιομέτρων δημιουργώντας ένα πολύ  εντυπωσιακό σκηνικό, στη μαγευτική θάλασσα της Κάτω Πάφου, αποσπώντας παράλληλα το χειροκρότημα και τα εύσημα για την φιλανθρωπική τους ενέργεια από ουκ ολίγους Παφίτες και ξένους περιηγητές που συγκεντρώθηκαν στον καθρέφτη της τουριστικής Κάτω Πάφου.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ματθαίος Ιεροκηπιώτης μας είπε: "Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους φίλους κολυμβητές και όχι μόνο, οι οποίοι  βοήθησαν οικονομικά για ένα ιερό σκοπό, αφού όλα τα έσοδα θα διατεθούν για αγορά εξοπλισμού του υπό ανέγερση Ογκολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου... Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, αφού και ο φετινός κολυμβητικός μας μαραθώνιος αγάπης, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και οι φίλοι κολυμβητές, φανέρωσαν για άλλη μια φορά το ευαίσθητο κοινωνικό τους πρόσωπο. Είμαστε πολύ περήφανοι, αφού άλλη μια ευγενική πρωτοβουλία του Σωματείου μας, μαζί με  το Paphos Aphrodite Rottary Club και τη στήριξη του Δήμου Πάφου και του Σωματείου Δρομέων "Στέλιος Κυριακίδης  για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας, μπορεί να υλοποιηθεί". Από πλευράς Δήμου Πάφου, ο πρόεδρος των παραλιών Νίκος Σιμιλλίδης τόνισε : "Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τους κολυμβητές, για την αξιέπαινη πράξη τους και μακάρι το παράδειγμά τους να ακολουθήσουν και άλλα οργανωμένα σύνολα. Ο Δήμος Πάφου είναι αρωγός στην μεγάλη προσπάθεια που κάνουν για ενίσχυση του υπό ανέγερση Ογκολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, αφού ο σκοπός είναι ιερός".

Στον μαραθώνιο κολύμβησης που κάλυψε συνολικά μια απόσταση δυο  χιλιομέτρων γινόταν μια συμβολική εισφορά πέντε ευρώ και άνω, ενώ σε όσους συμμετείχαν προσφέρθηκαν δωρεάν αλμυρά και νερά ενώ προσφέρθηκαν επίσης και 500 παπουτσόσυκα, από τον Χριστάκη Χριστοδούλου, για την μεγάλη  αγάπη του για ένα φρούτο που συνδέει τους Κατωπαφίτες, εδώ και δεκαετίες. Στο φετινό μαραθώνιο, υπήρχαν και δυο δώρα για τους δυο πρώτους νικητές στην κατηγορία αντρών και γυναικών, που ήταν δωροκουπόνι 100 ευρώ από την αθλοκίνηση του Δημήτρη Νατιώτη και δωροκουπόνι 100 ευρώ από το Savvas Potter.